Medreseye gidilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki neden din altında yapılıyor hiç sorguladım mı Milleti soğutmaya çalışıyorlar akıllı olan biri bunları görür zaten.

2.sorunuz medreselere dini şeylere çok ileri geri konuşuyorsun merak ettim.

Peki neden din altında yapılıyor hiç sorguladım mı milleti soğutmaya çalışıyorlar akıllı olan biri bunları görür zaten.

2.sorunuz medreselere dini şeylere çok ileri geri konuşuyorsun merak ettim.

Nerede ileri geri konuştum? Medreseler bana göre bir saçmalık. Din ile bir sıkıntım yok.

Arapçayla karın doymuyor kusursuz müslüman kardeşim. Arapça bilip işsiz kalınca ne yapacak. Kuranı mı yiyecek. Şu düşüncelerle nasıl hayatta kalıyorsunuz hayret ediyorum vallahi

Ya dinleme kral onlar mı okuyor senmi Arapça öğrenince ne yapacaksın at döneri mi satacaksın yazılımcı ol mesela, oyuncu ol bir sürü meslek var üniversite bitirip olunabilinen.

İmam hatip hiç temiz ortam değil imam Hatip'e gideceğine 100 puanlık mesleğe geçsin daha iyi.
Adam akıllı bir imamhatip'e gitme şansı varsa ve dini'de öğrenmek istiyorsa gayet iyi olur.

Artık hiçbir okulda temiz bir ortam yok? Anadolu-İmamhatip hepsi aynı bir fen hariç.

Risaili nurdan bahsetmiyorum medrese gibi cemaat okullarından bahsediyorum.

Döven zaten hatalı kimse ilim öğrenmiyorsun diye de seni dövmez. Orada belki meczupluk yapmıştır ondan vurmuştur ama vurmak doğru bir şey değil ben onu desteklemiyorum zaten fakat okulda hastanede de farklı farklı yerlerde de böyle kavga olayları oluyor dövmeli. E şimdi böyle oluyor diye gitmeyelim mi oralara, mantık yanlış.

O zaman okulların hepsi kapatılsın üniversite falan herkes kitapları alsın evde öğrensin ne gerek var ki okullara, senin mantığın ile.

Bazı şeyleri istediğin yerde öğrenebilirsin ilimi açar öğrenirsin dış kimse olmadan öğrenilebilir. Üniversite konularını kendin öğrenebilirsin eğer öğrenemiyorsan üniversiteye gidersin dış etkenlerle öğrenirsin sen bence biraz araştırma yap mantığın ne olduğunu öğren ve bana cevap ver :d

Bu sene 9. sınıftan 10'a geçeceğim. Ailem medreseye git diyor. 10 günlük bir kamp olacakmış. Liseyi açıktan okursun orada da Kur'an ve ilim öğretirler diyorlar. Hiç giden var mı ve gitmeli miyim?

Hangi ilim? Bursa mı? Van mı?

En sonunda ise menzil külliyesine götürüyorlarmış. Molla oluyormuşuz.

Eki Görüntüle 1856477

Ofansif olarak bir söylemim yok cidden merak ettiğim için soracağım.
Buraya bakınca bir tek benim mi içim kararıyor? Resmen daralıyorum, içimdeki tüm umut ve neşe yok oluyor. Geleceğimizin, dünümüzden farklı olmayacağı hissi içimi dolduruyor.

Tamamen saçmalıyorsunuz. Medrese eğitiminden nereye geldiniz? Cami yardımlarını cami hocası cebine atamaz diyanet işleri belirliyor hangi camiye yardım yapılacağını. Çocuk küçük yaşta evlendirme ebeveyn salaklığı. Tanık olduğunuz böyle şeyler var mı da böyle bir yorum yapıyorsunuz?

Evet var. Şimdi lütfen propagandanı başka yerde yap.

Son düzenleme:
Gelecekte ne olmak istiyorsun ilk önce bunu düşün. Mesela oyun yapımcısı olacaksan ne işine yarayabilir ki?

Arapfobik insanlar olabilir şunu söylemeliyim şuan günümüzde fobikliği yapılan Araplar hepsi Gazali tabanlıdır. Gerçekten İslami kültür olarak yayanlar ateisttir ve amaçları ticarettir. Gerçek müslüman sarayda içki içer eğlenir. Bu müslüman tarzının değişim sebebi nihilistlerdir. günümüzde müslümanlar hepsi Gazali tabanlıdır.Hazreti Muhammed bile ticaret adamı olduğunu bilmekteyiz ve ateistler hazreti Muhammed'e attığı iftiralar göz önüne alınmalıdır. yani günümüzde ki Müslüman ile geçmişte ki Gazali öncesi relaks takılabilen müslüman arasında dağlar kadar fark vardır. Dolayısıyla golden age harbiden golden age.

Alkollü damıtma işi ilk önce İslam'ın altın çağında bulundu deyip buradan noktayı koyarım.

Sonuç olarak Kötü birisi olmak istiyorsan medrese eğitimi almalısın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı