Hangi benzinliye geçersen geç fark edeceksin. Yakıt ekonomisi olarak güncel downsized motorlar arasında en kötü motor bu, beygirinin cılkını çıkarttıkları ve büyüklü küçüklü her kasaya koydukları için. Ekonomi için yaklaşık bir sıralama yapacak olsan:
VAG 1.0 TSI<Stellantis 1.0 T<Stellantis 1.2 T=Renault 1.0 TCe<Renault 1.3 TCe
şeklinde bir şey yapman lazım.
Austral'de mild hybrid yaptılar, sonra gidip CVT koydular yine bir şey değişmemiş oldu. Megane çok hafif bir araba değil, motorun davranışına göre davranmazsan turbodan yiye yiye 10 litre yakıtı görürsün.
Dizele en yakın tüketimi PHEV'lerde görürsün, kalanında farkı fark etmemen mümkün değil. Aynı geçişi biz yeni yaptık, bal gibi de fark ediliyor, 5.5-6 falan da tüketemiyorsun öyle. 1.0 e-Tec fersah fersah daha iyidir yakıt konusunda, Octavia'da yaktığımız sakin sürüşte biraz da orta hız E5 sürüşü katarsan üst 6'lar falan, keyfini sürersen 8 küsür litrelerde. Eskisiyle (1.6 TDI) şehir içi gördüğümüz yakıt şu ankiyle şehir dışı gördüğümüze yakın.
Yokuş aşağı 5.5 hocam
Ben de geçen Tiktak'ta denk geldim sizin arabaya, 9.1 litreyle kapattım kontağı ki onda sürüş puanı cart curt derken 65 yaş teyze gibi sürüyorsunuz.