Megane 4 1.33 TCe yakıt tüketimi iyi midir?

Ardaısıs

Hectopat
Daha fazla  
1.3 TCe almayı düşünüyorum ve onceki arabam 1.6 dizel partnerdi 2012 model eski kasa. Ancak 1.3 benzinli İstanbul'da şehir içi kaç lt yakar şehir içi sadece ev iş?
Yol 25km gidiş geliş Total sabah gidiyorum. Yol çok dolu olmuyor sadece ışıklarda duruyorum yakıt çok fark eder miyim benzin daha çok yaktığı için veya ne kadar fark eder? Çok basmam arabaya sıkıştırmam yani.

Manuel de mi daha çok yakıtı korurum düşürürüm
Otomatikte mi daha tasarruflu olur

Son düzenleme:
Çok basmazsanız yakmaz diye düşünüyorum ama partnerin yani Peugeot'un ekonomi de meşhur 1.6 dizeli gibi bir ekonomiklik sunamayabilir.

1.3 TCe Clio kullanımım sakin ve şehir içi 5.5-6 litre civarı gidip geliyor, Megane da aşağı yukarı bu kadar yakar diye düşünüyorum.

Megane Clio'dan daha ağır olduğu için bir tık daha fazla yakacak diye düşünüyorum.

Benim anlamadigim sehir ici 5.5 goren kisiler nerede oturuyor? Ben 1.0 tce clio ile İstanbulda 10 un altina dusemiyorum, genelde sakin kullanirim ama arada agresif kullandigim da olabiliyor. Uzun yolda sakin kullanimda 5.5 anca goruyorum. Acaba sorun bende mi? Gercekten Istanbul da sehir ici 5.5 civari yakan varsa tebrik ederim cok iyi deger.

Son düzenleme:
Herkes farklı birşey soyuluyor ilandaki araç sahiplerine soruyorum 6 civarı diyor anlamadım bende bu işi benim için önemli olan peguot partner den buna geçince yakıt işi çok fark ederimi işe gidiyorum git gel 25km çok trafik olmuyor fark edilirmi yani fark

Hangi benzinliye geçersen geç fark edeceksin. Yakıt ekonomisi olarak güncel downsized motorlar arasında en kötü motor bu, beygirinin cılkını çıkarttıkları ve büyüklü küçüklü her kasaya koydukları için. Ekonomi için yaklaşık bir sıralama yapacak olsan:
VAG 1.0 TSI<Stellantis 1.0 T<Stellantis 1.2 T=Renault 1.0 TCe<Renault 1.3 TCe
şeklinde bir şey yapman lazım.
Austral'de mild hybrid yaptılar, sonra gidip CVT koydular yine bir şey değişmemiş oldu. Megane çok hafif bir araba değil, motorun davranışına göre davranmazsan turbodan yiye yiye 10 litre yakıtı görürsün.

Dizele en yakın tüketimi PHEV'lerde görürsün, kalanında farkı fark etmemen mümkün değil. Aynı geçişi biz yeni yaptık, bal gibi de fark ediliyor, 5.5-6 falan da tüketemiyorsun öyle. 1.0 e-Tec fersah fersah daha iyidir yakıt konusunda, Octavia'da yaktığımız sakin sürüşte biraz da orta hız E5 sürüşü katarsan üst 6'lar falan, keyfini sürersen 8 küsür litrelerde. Eskisiyle (1.6 TDI) şehir içi gördüğümüz yakıt şu ankiyle şehir dışı gördüğümüze yakın.
Benim anlamadigim sehir ici 5.5 goren kisiler nerede oturuyor? Ben 1.0 tce clio ile İstanbulda 10 un altina dusemiyorum, genelde sakin kullanirim ama arada agresif kullandigim da olabiliyor. Uzun yolda sakin kullanimda 5.5 anca goruyorum. Acaba sorun bende mi? Gercekten Istanbul da sehir ici 5.5 civari yakan varsa tebrik ederim cok iyi deger.
Yokuş aşağı 5.5 hocam :D
Ben de geçen Tiktak'ta denk geldim sizin arabaya, 9.1 litreyle kapattım kontağı ki onda sürüş puanı cart curt derken 65 yaş teyze gibi sürüyorsunuz.

Son düzenleme:
Bütçe ne kadar? Yakıt ekonomisi öncelikli ise daha farklı alternatiflere yönel. 1.3 TCE'de gaza basınca uzarsın, yakıtı da ona göre yakarsın. Amacın performanslı sürüş değil ise amacına yönelik araba bakman gerek.

Benzinli arıyorsan hybrid bakacaksın ya da Stellantis motorlarına yöneleceksin.

Hangi benzinliye geçersen geç fark edeceksin. Yakıt ekonomisi olarak güncel downsized motorlar arasında en kötü motor bu, beygirinin cılkını çıkarttıkları ve büyüklü küçüklü her kasaya koydukları için. Ekonomi için yaklaşık bir sıralama yapacak olsan:
VAG 1.0 TSI<Stellantis 1.0 T<Stellantis 1.2 T=Renault 1.0 TCe<Renault 1.3 TCe
şeklinde bir şey yapman lazım.
Austral'de mild hybrid yaptılar, sonra gidip CVT koydular yine bir şey değişmemiş oldu. Megane çok hafif bir araba değil, motorun davranışına göre davranmazsan turbodan yiye yiye 10 litre yakıtı görürsün.

Dizele en yakın tüketimi PHEV'lerde görürsün, kalanında farkı fark etmemen mümkün değil. Aynı geçişi biz yeni yaptık, bal gibi de fark ediliyor, 5.5-6 falan da tüketemiyorsun öyle. 1.0 e-Tec fersah fersah daha iyidir yakıt konusunda, Octavia'da yaktığımız sakin sürüşte biraz da orta hız E5 sürüşü katarsan üst 6'lar falan, keyfini sürersen 8 küsür litrelerde. Eskisiyle (1.6 TDI) şehir içi gördüğümüz yakıt şu ankiyle şehir dışı gördüğümüze yakın.

Yokuş aşağı 5.5 hocam :D
Ben de geçen Tiktak'ta denk geldim sizin arabaya, 9.1 litreyle kapattım kontağı ki onda sürüş puanı cart curt derken 65 yaş teyze gibi sürüyorsunuz.
Sakin kullanimda bence Istanbul da gorulecek maksimum odur hocam, valla anlamiyorum 5.5 diyenleri 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı