Mekanik klavye gerekli mi?

Dostum teknik olarak hiç bilgiye sahip değilim. Uzun ömürlü olur mu bu önerdiğin klavye mesela? Sonuçta mevcut kullandığım klavyeyi 8 senedir kullanıyorum, bu o kadar dayanmazsa sonrasında üzer beni bu durum.
Dostum uzun ömürlü değil, ömürlük olur. Sebebi klavyenin hotswappable olması. Yani atıyorum bir tuş bozuldu. Kutusundan cıkan aparatla tuşu çıkarıp yerine yenisini takabiliyosun klavyenin içini açmadan. Klavyenin kasasına zarar vermediğin sürece sadece bozulan tuşları değiştirerek ömür boyu kullanırsın. Switchleri aliaxpressten 80 tanesi 100 tl ye yada türkiyeden 6 tanesi 40 tl ye alabiliyosun bozulursa 3 sene felan sonra bunlardan birini bozulanınkiyle değiştirirsin 3 sene daha kullanmaya devam edersin.
 
İçimdeki sesi seslendirdiniz ve kesinlikle bende bundan korkuyorum; uzun yıllar dayanıp dayanamayacağı hakkındaki şüphelerim. Bunun garantisini verebilecek birisi olsa hiç düşünmeden en pahalısı almak isterim. Fakat oyun sektörü öyle bir hal aldı ki son dönemde, 1-2 sene sonra yenisini almamız için bozulacakmış gibi hislere kapılıyorum. Bu yüzdendir kararsızlığım...
Hocam 8 sene gibi bir süre beklemeyin. Artık günümüzdeki çoğu ürün o kadar dayanamıyor. Ha belki çok temiz kullanırsanız olur. Ama düzgün bir kullanımda en az 2 sene götürür. Mekanik klavyeyi uzun ömür ve kalite için alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı