Arkadaşlar mekanik klavye almak istiyorum ama normal klavye ile arasındaki farkı pek bilmiyorum. Bilen arkadaşlar birkaç kelime bir şey söyler ise mutlu olurum. Ayriyeten 100-150 TL arasında alabileceğim ışıklı mekanik bir klavye bulabilir miyim?
www.technopat.net
Her tuşun altında bir switch bulunur. O switche bastığınız an alttaki plakaya değer ve bildirim yollar. Mekanik ile membrane klavyeler arasında hissiyat farkı vardır.
Hemen söyleyeyim mekanik klavye özel parçalar ile oluşturulmuş Switch'lerden oluşur. Ve Switch yani anahtardır. Birçok anahtarın rengine göre ayrımı vardır. Kırmızı, mavi, yeşil Switch ve optik mekanik klavyedir hocam sorunuz için teşekkürler şu günde mekanik klavye piyasası ortalama: 350-500 TL arasıdır swtichlere göre değişmektedir. Ve de özelliklere göre.
Mekanik klavyelerde her tuş için ayrı bir anahtar bulunur. Tepkimeleri diğer klavyelere göre daha hızlıdır ve özellikle oyuncular arasında tercih edilir. Tuşu aktive etmek için tamamına basmak gerekmez. Daha uzun ömür vadederler.
İlk başta ürün tanıtımı yapıyor. Fakat sonrasında mekanik klavye nedir anlatıyor. İyi Seyirler. (Not : kanal benim değil. Sadece düşüncelerini sevdiğim bir kişi.)