Mekanik Klavye Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmem, ikisi de :D. Açıkcası @BERWAR Hocamızın yazdığı da biraz etkiledi beni. RGB'yi seviyorum yani aslında doğuştan ışığı seviyorum ben :D. Mesela anakartı Gigabyte seçmemin nedenlerinden birisi budur. Yani tek nedeni değil ama nedenlerinden biridir veya ekran kartını Asus seçmem. Genel olarak bir ilgim var hoşuma gidiyor böyle ancak sizin yazdıklarınızdan anladığıma göre mekanik klavye bir başka yani kalitesini hissettiriyor. Açıkcası böyle CS:GO tarzı hız isteyen oyunlar oynamıyorum. Genelde 2. dünya savaşı gemileri (Basit bir oyun değil 55 GB), tank (40 GB), uçak(25 GB) felan oynuyorum. Hele gemi oynarken zaten 30 saniyede bir ateş ediyorum ama @Jira hocamızın dediğine göre hangi oyun olursa olsun mekanik klavye bir başka diyor. Ayrıca mekanik kavye alırsam farem zaten kavyenin yarı fiyatı bir şey alacaktım daha da kısmam gerekecek. Çok kararsızım offf off :(.

Aynen çok hoşuma gidiyor. Ara sıra kendime kızmıyorum değil. Sırf bu renkleri felan görebilmek için odamın ışığını sönük taktım :D.

Gene de siz öyle diyince mekanik almam şartmış gibi geliyor :(.

Bakın, yüz yüze konuşmadığımız için kelimeler bazen yanlış anlaşılabiliyor.
Mekanik klavye şart diye bir şey yok. Öylede anlaşılmasın. Fakat sadece oyunlarda farkını hissettiriyor. Sonuçta klavye her zaman alınacak bir şey değil. Almışken uzun ömürlü bir klavye almak bana daha mantıklı geliyor.
RGB mekanik klavyeler biraz tuzlu tabii. Düşük bütçede de RGB bulundurmayan güzel klavyelerde mevcut. RGB istiyorsan ve bütçen düşükse mekanik hisli al geç diyorum. Görünüş mü? Mekanik mi? Zevkler ve renkler değişir. Kimseye gidip de neden mekanik varken RGB zarlı klavye alıyorsun diyemezsin. Gönlün hangisinde ise onu al.

Haklısın dostum, zevkler ve renkler tartışılamaz. Cooler Master Masterkeys Lite L nasıl peki sizce? Tam zarlı değil ama mekanik de değil, mem-chanical diye geçiyor. Yarı mekanik oluyor sanırım, buna gönlüm gidiyor.

Bir de şu olay var, dediğiniz gibi eğer mekanik seçersem RAM'i 8 GB yapmam lazım ve sanırım RAM'i en az 5 ay sonra felan ekleyebilirim ki bu da bayağı uzun bir süre oyunlarda sıkıntı çekmek demek olucak. Bunu da hesaba katmak lazım.

CM Masterkeys Lite L gene zarlı bir klavye. Ama kullandıkları yapı ile mekanik hissi ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Tabii tam mekanik hissiyatını vermiyor ama yakın bir hissiyat veriyor. Öneririm. Güzel bir set. Faresi de kullanışlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı