Mekanik Klavye Önerisi

Cevabın için tşk arkadaşım. 2 gün önce Itopya firmasına gittim. Klavyeleri yakından görmek için. K95 modeli tasarım olarak pek cezbetmedi beni. Makro tuşları çok sırıtıyor. Özellik olarak CK70 den pek farkı yok.

Genelde logitech ürünleri kullanıyorum ancak klavyesini hiç kullanmadım. G513 carbon linear modelini gördüm. Tasarım olarak mirimalist, sade bir tasarıma sahip. Ben buradayım asilim diyor. Linear switchler Cherry red siwitclere karşılık geliyor. Ayarlardanmıdır bilmem ışıklar tuşların dibinden taşmıyor. Tuşların arasındaki boşluklarda ışık yok. Sadece tuşun beyaz bölgesini ışıklandırıyor. Buda çok hoş duruyor. Bu klavyeye hayran kaldım. Ancak tek eksiği ufakta olsa multimedya tuşunun olmaması. Herşey "Fn" tuşu ile hallediliyor.

CK70 M2 modelinin ise tasarım G513 gerisinde kalıyor. Tuşların dibinden ışık yayılıyor ve tuşların arası da aydınlatılıyor. Pavyon ışıkları gibi renk cümbüşü oluyor. Ayarlardan değiştirme imkanı var mı bilmiyorum. Kullanan varsa cevap verirse memnun kalırım. Tasarımda ve ışıklandırmada G513 sadeliği göze daha hoş geliyor. Ancak CK70 de multimedya tuşları ile öne çıkıyor ve güzel yerleştirilmişler.

İki ürün arasında switch farkı var. Forumlarda Romer-G ve Cherry switcler arasında bariz üstünlük göremedim

Önerdiğin Asus modeli beni pek cezbetmedi. Blue switch düşünmüyorum. Bu iki ürün dışında da önerilere açığım.

Romer-G switchlerde çok fazla switch kırılması ve iki kez basma gibi sorunlar var. Cherry açık ara daha iyi bir switch.

200-300 lira arası mekanik klavye kullanan var mı? Sizce bu fiyat aralığına Logitech g213 almak mı yoksa mekanik klavye almak mı mantıklı? Aynı zamanda Trust 890 Cada'yı önerir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı