Mekatronik mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar Mekatronik mühendisliği ve yazılım mühendisliği arasında kalıyorum. Bana bu iki alan hakkındaki görüşlerinizi söyler misiniz? Etrafımda danışabileceğim donanımlı insan pek bulunmuyor. Mekatronik mühendisliği okursam Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okurum, yazılım okursam da ya Bahçeşehir ya da İzmir Ekonomi Üniversitesi hedefliyorum. Bu iki meslek hakkındaki görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Hepinize iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders Programı (Mekatronik Mühendisliği) | Teknoloji Fakültesi

Önüme ilk bu çıktığı için buradan baktım. İlk iki yıl için alınan dersler hemen hemen yazılım mühendisliği ile aynı fakat sonrasında piyasada çok fazla işine yaramayacak makine-elektronik dersleri geliyor. Proses kontrol, optimizasyon teknikleri, hidrolik pnomatik sistemler, elektrik makinaları, akışkanlar Mekaniği bu dersleri alarak yazılım mühendisliği seviyesinde yazılım vs öğrenemezsin. Ama makine mühendisliği ve fizik konuları da ilgimi çekiyor diyorsan o zaman tercih edebilirsin tabii ki.

Ders Programı (Mekatronik Mühendisliği) | Teknoloji Fakültesi

Önüme ilk bu çıktığı için buradan baktım. İlk iki yıl için alınan dersler hemen hemen yazılım mühendisliği ile aynı fakat sonrasında piyasada çok fazla işine yaramayacak makine-elektronik dersleri geliyor. Proses kontrol, optimizasyon teknikleri, hidrolik pnomatik sistemler, elektrik makinaları, akışkanlar Mekaniği bu dersleri alarak yazılım mühendisliği seviyesinde yazılım vs öğrenemezsin. Ama makine mühendisliği ve fizik konuları da ilgimi çekiyor diyorsan o zaman tercih edebilirsin tabii k
Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Hepsini değerlendiriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı