Mekatronik mühendisliğinden yazılım veya bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapılabilir mi?

Efe Nail Koç

Hectopat
Merhaba dostlar, Mekatronik mühendisliği bölümü okuyorum aktif olarak ancak yazılım veya bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorum çünkü ilgi alanım daha çok yazılım ama Mekatronik mühendisliğinde yetersiz kalacağımı hissediyorum, doğrudan hevesim olan bölümle ilgili devam etmek istiyorum. Yatay geçişle Mekatronik mühendisliğinden bu 2 bölüme geçebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.

Ek madde 1 kapsamında eğer MYP puanın okulun MYP puanından yüksekse kesinlikle geçiş yapabiliyorsun, farklı bölüme geçmenin önünde bir engel yok. AGNO ile kurumlararası yatay geçiş için genelde aynı bölümler arasında olması veyahut iki bölüm arası derslerin en az %80 civarında uyumlu olması gerekli, uyumsuz olanları da alttan alman gerekiyor.

Kısacası Ek madde 1 kapsamında geçiş yapmanın önünde bir engel yok, AGNO ile geçiş ise uyumlu olmayacaktır büyük ihtimalle.

Ek madde 1 kapsamında eğer MYP puanın okulun MYP puanından yüksekse kesinlikle geçiş yapabiliyorsun, farklı bölüme geçmenin önünde bir engel yok. AGNO ile kurumlararası yatay geçiş için genelde aynı bölümler arasında olması veyahut iki bölüm arası derslerin en az %80 civarında uyumlu olması gerekli, uyumsuz olanları da alttan alman gerekiyor.

Kısacası ek madde 1 kapsamında geçiş yapmanın önünde bir engel yok, AGNO ile geçiş ise uyumlu olmayacaktır büyük ihtimalle.

%80 civarında aynı hocam derslerimiz eksiğimizin aksine fazlamız var PC ve yazılımdan AGNO ile neden geçemiyorum ki merkezî puanım düşük olduğu için bu şekilde geçmeyi düşünüyordum.

Dediğim gibi AGNO ile yatay geçişte ders uyumluluğu çok önemli. Aynı bölüm olan Tıp Fakülteleri arasında bile kurul ve sistem farklılıklarından dolayı yatay geçişin uyumsuzluk sebebiyle reddedildiği oluyor. Önemli olan da fazlanızın olması değil, uyumlu olması tabi ki. Forumda daha geçenlerde bir üyemizin Bilgisayar-Elektronik arası geçişi gerçekleşmişti uyum olduğu için, sizin de uyum oranınız yüksekse ne güzel.

Dediğim gibi AGNO ile yatay geçişte ders uyumluluğu çok önemli. Aynı bölüm olan tıp fakülteleri arasında bile kurul ve sistem farklılıklarından dolayı yatay geçişin uyumsuzluk sebebiyle reddedildiği oluyor. Önemli olan da fazlanızın olması değil, uyumlu olması tabii ki. Forumda daha geçenlerde bir üyemizin bilgisayar-elektronik arası geçişi gerçekleşmişti uyum olduğu için, sizin de uyum oranınız yüksekse ne güzel.

Programlama aktsmiz farklı kalan her şey aynı zaten ilk sene daha öğrenci islerine sormam gerekiyor değil mi detaylı bilgi için?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı