Mem-chanical Switch Nedir?

Silva

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Uzun zamandır A4 Tech KR-73 modelini kullanıyorum. Oyuncu kulaklığım, fare ve fare altlığım bulunuyor fakat klavyeye hiç önem vermemiştim. Son 2 haftadır klavye arayışlarına girdim. 250TL gibi bir bütçem var maalesef daha fazla yukarı çıkamam. 250 TL'ye pek fazla tercih bulunmuyor. Cooler Master MasterKeys Lite L adlı klavyeyi buldum ve çok hoşuma gitti. Bütçeme de çok uygun. Fakat gel gelelim ki "Mem-chanical" özelliğini görene kadar. Bazıları mekanik hisli diyor, bazıları membran ve mekanik birleşimi diyor. Nedir bu Mem-chanical Switch? Cooler Master MasterKeys Lite L alınır mı?

Ayrıca 250 TL'ye SS 6Gv2 mekanik klavye var fakat klavye çok eski olduğundan(3-4 yıllık bir klavye) ve harflerin çabuk silindiğinden almak istemedim. 6Gv2 kullanan arkadaşım harflerin çabuk silindiğini ve karanlıkta pek fazla görünmediği için RGB Led'li mekanik klavye almamı önerdi.

Klavyenin içindeki zarlı yapı korunuyor ancak gecikmeyi azaltacak şekilde anahtarlar mevcut. Memchanical klavye budur. Bunların içine ışık montajı daha kolaydır ve anahtarlar daha ucuzdur.

Klave önerisi kısmına gelecek olursak, eğer klavyedeki ışığı sadece tuşları görmek için istiyorsanız tek renk ışık sunan ama gerçek mekanik olan Logitech G610, G710 gibi modellere yönelmenizi öneririm. Ancak ben görünüme önem veriyorum, o kadar iyi bir klavyem olmasa da olur diyorsanız RGB ledli ama zarlı, ya da memchanical anahtar barındıran klavyeleri tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam bu ürünü alırım. Bilek desteği de var ve oldukça kaliteli. Amazon.com: NPET CK108 RGB Backlit Mechanical Gaming Keyboard for PC: Computers & Accessories.
Bir ürün önerirken, Amazon'dan; Amazon tarafından satıldığına dikkat edin.

Ekran Alıntısı.PNG

Ben sizin yerinizde olsam bu ürünü alırım. Bilek desteği de var ve oldukça kaliteli. Amazon.com: NPET CK108 RGB Backlit Mechanical Gaming Keyboard for PC: Computers & Accessories.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Markası bilinen bir klavye almak isterim, ayrıca uzun süre 10-15 gün gibi kargo süresi beklemek istemiyorum. Teşekkürler.

Klavyenin içindeki zarlı yapı korunuyor ancak gecikmesi azaltacak şekilde anahtarlar mevcut. Memchanical klavye budur. Bunların içine ışık montajı daha kolaydır ve anahtarlar daha ucuzdur.

Klave önerisi kısmına gelecek olursak, eğer klavyedeki ışığı sadece tuşları görmek için istiyorsanız tek renk ışık sunan ama gerçek mekanik olan Logitech G610, G710 gibi modellere yönelmenizi öneririm. Ancak ben görünüme önem veriyorum, o kadar iyi bir klavyem olmasa da olur diyorsanız RGB ledli ama zarlı, ya da memchanical anahtar barındıran klavyeleri tercih edebilirsiniz.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Mem-chanical klavye hakkında şuanda yeterli bilgiye eriştiğimi düşünüyorum. Eğer bütçemi arttırabilirsem diğer mekanik klavyelere bakmayı düşünüyorum fakat Logitech almak istemiyorum. Sade ve mekanik olması benim için yeterli.

Evet, bahsettiğiniz klavye mekanik hisli. Ben olsam bütçemi az daha artırıp Logitech G710+ modeline bakardım.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Fakat dediğim gibi Logitech klavye almak istemiyorum.

Logitech klavye niye düşünmüyorsunuz acaba?

Logitech bana daha çok MOBA oyunlar için ekipman yapan bir firma olarak geliyor. FPS oyunları oynadığım için Steel Series, Cooler Master, Razer, Ozone FPS oyunları için daha yakın gibi düşünüyorum. Zaten çoğu CS:GO profesyonel oyuncularda bu markaları tercih ediyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı