Membran vs mekanik

Executorr

Hectopat
2 yıldır kullandığım mekanik klavyemde 1-2 tuş ara sıra basmamaya başladı. Bu yüzden yeni bir klavye almak istiyorum. Fakat 600-700TL gibi fiyatlar vermek istemiyorum. Mekaniğin hissine alıştım ve artısı membrana göre daha fazla sanırım. Profesyonel olarak oynamasam da çoğunlukla FPS oyunu oynuyorum ve mekaniğin yazma hissini seviyorum sanırım. Ne önerirsiniz? 300TL verip Razer Cynosa Lite mı alayım yoksa Royal Kludge G87'den yana mı kullanayım tercihi mi? Membrana geçersem ne gibi farklılıklar yaşayabilirim? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk fark tuşların hissi olur. Daha yumuşak bir his alırsınız ve ilk başta rahatsız edebilir. Tuş gecikmesi de fazla olur ama hissetmezsiniz.

Membran klavyelerin farklarları tuş yumuşaklığı ve yan yana olan tuşlara 3 ya da 4 tanesine aynı anda basamama. Onun dışında pek bir farkı yok. Bu arada 300-400 TL arası mekanik klavye bulursun diye düşünüyorum.

Membran klavyelerin farklarları tuş yumuşaklığı ve yan yana olan tuşlara 3 ya da 4 tanesine aynı anda basamama. Onun dışında pek bir farkı yok. Bu arada 300-400 TL arası mekanik klavye bulursun diye düşünüyorum.

Hocam tuşa ayni anda basma Anti-Ghosting ile ilgili diye biliyorum.

Mekaniklerin tuş ömürleri daha fazla olur.

Oyunlarda tuş gecikmesinden yana bir fark yaşar mıyım ?
Arkadaşlar kafalarından atmış tamamen. Membran klavye pazarlama ürünü tamamen. Hissiyat konusu dışında hiçbir şekilde farkı yok. 1500 liralık mekanik klavyeyle karşılaştırmıyoruz ayrıca. 300 liralık membran klavyenin 700 liralık mekanikten hissiyat dışında farkı yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı