Çözüldü Memory Management mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrhmtrs

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bilgisayarı uzun süredir kullanıyorum bugün ilk defa Memory Management mavi ekran hatası aldım. Şuan aktif kullanıyorum tekrar etmedi, bu sorun herhangi bir ileriye dönük zarar verir mi? Ne yapmalıyım. Teşekkürler.

++Ek bir bilgi bugün eski bir harici hddmi taktım semafor zaman aşımı hatası aldım.
PC Parçalarım:
MSI B550 Tomahawk Anakart
AMD Ryzen 7 3700x
Palit 2080 Super GRP
2x8 G-skills Ripjaws 3200mhz Ram

Çözüm
Aslında beğenme sebebim etiketlemesi, o an acil işim çıktı beğendikten sonra inceleyecektim anca müsait oldum.
Dediklerinde sorun yok en azından yanlış bilgi yok :)
Memtest ile sorun çıkmadıysa son taktığınız etkilemiş olabilir. HDsentinel ile sağlığını kontrol edin.
BIOS güncel değil mutlaka güncelleyin:

WireGuard adında bir üretiye ait yazılım varsa kaldırın, MSI araçlarını kaldırın, RyzenMaster kaldır.
Memtest86 ile RAM'leri test edebilir misiniz?
Ayrıca minidump dosyalarına da ihtiyacımız var.

Memtest86 ile RAM'leri test edebilir misiniz?
Ayrıca minidump dosyalarına da ihtiyacımız var.
Bu testi ramleri ilk taktığımda yapmıştım ve kusursuz çıkmıştı tekrardan yapmam gerekir mi?

Minidump dosyası: 100420-6859-01.dmp

Bu testi RAM'leri ilk taktığımda yapmıştım ve kusursuz çıkmıştı tekrardan yapmam gerekir mi?

minidump dosyası: 100420-6859-01.dmp

Harhangi bir DLL dosyası svchost.exe üzerinden çalıştırılmaya başlarken bellek hatası oluşmuş.
Sorunun devam edip edemeyeceğini bilemiyorum DMP okumaya yeni yeni başladım.
@Murat5038 ustam sende yorumlarsan sevinirim.

Harhangi bir DLL dosyası svchost.exe üzerinden çalıştırılmaya başlarken bellek hatası oluşmuş.
Sorunun devam edip edemeyeceğini bilemiyorum DMP okumaya yeni yeni başladım.
@Murat5038 ustam sende yorumlarsan sevinirim.
Peki bu herhangi bir önem arz ediyor mu? Yani ileriye dönük bir sorunla karşılaşmama sebebiyet verir mi?

Murat bey mesajınızı beğenmiş, sanırım o da aynı düşüncede.

Peki bu herhangi bir önem arz ediyor mu? Yani ileriye dönük bir sorunla karşılaşmama sebebiyet verir mi?

Murat bey mesajınızı beğenmiş, sanırım o da aynı düşüncede.

İleriye dönük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlk şüphem Defender oldu, güvenlik güncellemelerini sık sık yapmanızı öneririm. Kaspersky, Comodo Firewall veya Malwarebytes gibi programlar kullanıp Defender'ı devre dışı bırakmak en mantıklısı.

İleriye dönük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlk şüphem Defender oldu, güvenlik güncellemelerini sık sık yapmanızı öneririm. Kaspersky, Comodo Firewall veya Malwarebytes gibi programlar kullanıp Defender'ı devre dışı bırakmak en mantıklısı.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Umarım herhangi bir sorunla tekrardan karşılaşmam. İyi forumlar, iyi günler dilerim.

Aslında beğenme sebebim etiketlemesi, o an acil işim çıktı beğendikten sonra inceleyecektim anca müsait oldum.
Memtest ile sorun çıkmadıysa son taktığınız etkilemiş olabilir. HDsentinel ile sağlığını kontrol edin.

WireGuard adında bir üretiye ait yazılım varsa kaldırın, MSI araçlarını kaldırın, RyzenMaster kaldır.

Çözüm

WireGuard yazılım var evet ama aktif kullanımımda olan bir program, çok büyük bir etkisi varsa kaldırabilirim. RyzenMaster ve MSI araçlarının bana bir faydası olmuyorsa kaldırırım. BIOS güncellemesinde daha önce bir talihsizlik yaşadım, tekrar yaşamamak için şuanlık bekletiyorum, bir bilene yaptırmak adına.

Teşekkürler desteğiniz için.

tekrar yaşamamak için şuanlık bekletiyorum, bir bilene yaptırmak adına.
Çok geciktirmeden yaptırın veya yapın.
WireGuard yazılım var evet ama aktif kullanımımda olan bir program, çok büyük bir etkisi varsa kaldırabilirim.
Etkisi olmasa yazmadık ancak çok önemli ise şimdilik kalsın diğer söylenenleri yaptıysanız. Tekrar sorun yaşayıp kaldır dersek kaldırın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı