MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Kohster

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı toplayalı 20 gün oldu. Daha önce de 2 defa mavi ekran aldım. Sosyalde paylaşarak çözmüştüm. DDU ile ekran kartı sürücülerini temizleyip, BIOS sürümünü güncellemiştim. Bugün bilgisayarı açtığımda yeniden mavi ekran hatası aldım ancak minidump dosyasını kontrol ettiğimde, son 4 gün içinde fark etmediğim 2 minidump dosyası daha gördüm. Genellikle kasanın düğmesine basarım ve başından ayrılırım. Sanırım mavi ekran hatalarını da açılışta aldığım için fark etmemişim.
Bugün aldığım mavi ekran hata kodu "memory_management" olarak görebildim. Maalesef diğerlerinin sebebini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer sorunlar aynı sebeplerdense ve öneriyorsanız, 20 günde 5. mavi ekran olduğu için direkt formatlayacağım.

Minidump;

Tüm dosyalar için yapılması gerekeni söylüyorum. Yaptığınız şeyleri göz ardı edebilirsiniz.

Hızlı Başlatma'yı kapatın.
SFC rehberini uygulayın, sonucun ekran görüntüsünü paylaşın.
BattlEye, Easy Anti-Cheat gibi yazılımları kaldırın, gerektiği zaman kurarsınız.

Telefon ile internet paylaşımı yapıyorsanız kablo ile bağlanın.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel bir WHQL sürümü kurun.
Büyük çoğunlukla bellek kaynaklı görünüyor. Başka bir bellek ile test etme imkânınız var mıdır?

• Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp en son WHQL sürümünü yükleyin.
  • BattleEye kaldırın.
  • USB Ses aygıtlarını çıkarın.
  • AIDA64 yazılımını kaldırın.
  • RGB Fusion yazılımını kaldırın.
  • RAM'lere Overclock yaptıysanız sıfırlayın.
  • Easy Anti Cheat'i kaldırın.
  • MSI Afterburner yazılımını kaldırın.
  • Aşağıdaki rehberi uygulayın:

Tüm dosyalar için yapılması gerekeni söylüyorum. Yaptığınız şeyleri göz ardı edebilirsiniz.

Hızlı Başlatma'yı kapatın.
SFC rehberini uygulayın, sonucun ekran görüntüsünü paylaşın.
BattlEye, Easy Anti-Cheat gibi yazılımları kaldırın, gerektiği zaman kurarsınız.

Telefon ile internet paylaşımı yapıyorsanız kablo ile bağlanın.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel bir WHQL sürümü kurun.
Büyük çoğunlukla bellek kaynaklı görünüyor. Başka bir bellek ile test etme imkânınız var mıdır?
  • Hızlı başlatmayı kapattım.
  • SFC rehberini daha önce de uygulamıştım hata bulmamıştı. Tekrar uyguladım ekran görüntüsünü paylaşıyorum.
  • BattlEye ve Easy Anti-Cheat'i daha önce de kaldırdım. Halihazırda oynadığım oyunlar bu programları gerektirdiği için anında yeniden yükleme yapmam gerekiyor.
  • Telefon ile internet paylaşımı yapmıyorum. Modem ve kablolu bağlantı kullanıyorum. Yalnızca ara sıra fotoğraf, belge aktarımı için telefon kullanıyorum.
  • Ekran kartı sürücüsünü herhangi bir çakışma olmadan temiz şekilde daha önce de kurmuştum. Yine de dediğiniz adımı uyguladım DDU ile kaldırarak şuan güncel WHQL sürümünü kurdum.
  • Maalesef farklı bellek deneme şansım bulunmuyor.

• Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp en son WHQL sürümünü yükleyin.
  • BattleEye kaldırın.
  • USB Ses aygıtlarını çıkarın.
  • AIDA64 yazılımını kaldırın.
  • RGB Fusion yazılımını kaldırın.
  • RAM'lere Overclock yaptıysanız sıfırlayın.
  • Easy Anti Cheat'i kaldırın.
  • MSI Afterburner yazılımını kaldırın.
  • Aşağıdaki rehberi uygulayın:

Sanırım eski minidump dosyaları üzerinden yorum yaptınız. Bahsettiğiniz AIDA64, RGB Fusion, MSI Afterburner programları şuan kurulu değil. Konuda da belirttiğim gibi önceki hatalardan sonra format attım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 24
  • Hızlı başlatmayı kapattım.
  • SFC rehberini daha önce de uygulamıştım hata bulmamıştı. Tekrar uyguladım ekran görüntüsünü paylaşıyorum.
  • BattlEye ve Easy Anti-Cheat'i daha önce de kaldırdım. Halihazırda oynadığım oyunlar bu programları gerektirdiği için anında yeniden yükleme yapmam gerekiyor.
  • Telefon ile internet paylaşımı yapmıyorum. Modem ve kablolu bağlantı kullanıyorum. Yalnızca ara sıra fotoğraf, belge aktarımı için telefon kullanıyorum.
  • Ekran kartı sürücüsünü herhangi bir çakışma olmadan temiz şekilde daha önce de kurmuştum. Yine de dediğiniz adımı uyguladım DDU ile kaldırarak şuan güncel WHQL sürümünü kurdum.
  • Maalesef farklı bellek deneme şansım bulunmuyor.

Sanırım eski minidump dosyaları üzerinden yorum yaptınız. Bahsettiğiniz AIDA64, RGB Fusion, MSI Afterburner programları şuan kurulu değil. Konuda da belirttiğim gibi önceki hatalardan sonra format attım.
Bu aracı indirip, çalıştırın.
Bir de Driver Booster gibi bir program kullandınız mı?

Bu aracı indirip, çalıştırın.
Bir de Driver Booster gibi bir program kullandınız mı?
İndirdim, çalıştırdım. İndirmesi gereken herhangi bir DirectX sürümü bulmadı. Driver Booster gibi programlardan hiçbirini kullanmadım. Güncellemelerim için yalnızca Windows Update kullanıyorum ya da manuel olarak indirme yapıyorum.

Windows Update kullanıyorum ya da manuel olarak indirme yapıyorum.

Windows Update yanlış driver yükleyebiliyor bazen. Bende oldu. Intel HD Graphics yerine Microsoft Virtual Rendering midir nedir öyle saçma bir şey yükledi. Dakika başı mavi ekran alıyordum. Bilgisayarı güvenli modda açıp sürücüyü kaldırınca düzeldi.

Windows Update yanlış driver yükleyebiliyor bazen. Bende oldu. Intel HD Graphics yerine Microsoft Virtual Rendering midir nedir öyle saçma bir şey yükledi. Dakika başı mavi ekran alıyordum. Bilgisayarı güvenli modda açıp sürücüyü kaldırınca düzeldi.

Şu ana kadar böyle bir hata yaşamadım. Ayrıca DDU ile daha önce de ekran kartının sürücülerini silip yeniden yüklemiştim. Değişen bir şey olmadı.

İndirdim, çalıştırdım. İndirmesi gereken herhangi bir DirectX sürümü bulmadı. Driver Booster gibi programlardan hiçbirini kullanmadım. Güncellemelerim için yalnızca Windows Update kullanıyorum ya da manuel olarak indirme yapıyorum.
Son aldığınız mavi ekranın minidump dosyası, ekran kartı ile ilgili gözüküyor. Bir de önceki sürümleri denemenizde fayda var. Son WHQL sürücüden bir önce çıkan WHQL sürücüsü:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı