MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

knovze

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengaence LPX Kit 3000 MHz Cl16
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240 GB / USB HDD 1 TB
Ekran kartı
Radeon RX 570 SERIES
Anakart
Gigabyte GA-A320m-s2h
İşlemci
Ryzen 5 5600
Öncelikle merhaba, yaklaşık 1 yıl önce işlemcimi değiştirdim. 2 3 ay sonrasında bir format işlemi uyguladım Windows'un kendisinden. Ardından MEMORY_MANAGEMENT isimli mavi ekranı almaya başladım ve uzun zamanlardır sayısız format atsamda yine de düzelmedi. En son formatımdan sonra her şey 1 hafta öncesine kadar güzel gidiyorken mavi ekran hatasını tekrardan aldım. Ekte şu ana kadar yediğim mavi ekranlar bulunuyor.
minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT: Memory Manager detected corruption of a pagefile page while performing an in-page operation.
The data read from storage does not match the original data written.
This indicates the data was corrupted by the storage stack, or device hardware.
Evet bir bellek hatası var. Yukarıda denilenlere ek olarak şunları söylemek istiyorum eğer memtestten geçerse bu sorunun kaynağı bence ya diskiniz ya da sanal bellek hatası.

Sisteminizin yüklü olduğu diskten sanal belleği kapatıp sonra tekrar açın. SSD'de boş bir alan yoksa ekstra %15 belki %20 şeklinde bir boş alan olması gerekiyor. Sanal belleğiniz HDD'de ise yani sistemin kurulu olmadığı diskte ise SSD olarak ayarlayın.

Aşağıda vereceğim sanal bellek kapatma adımlarını uygula, en sonunda restart istediğinde bilgisayarı kapatıp aç. Sonra tekrar sanal belleği açıp yeniden restart at. Sanal belleği sıfırlamış oluyoruz bu durumda.

*** Memory manager detected 1 instance(s) of corrupted pagefile page(s) while performing in-page operations.

Ek olarak disklerin için bir sağlık testi yap ve sonuçlarını at, Belki firmware güncellemesi almıştır. Onu yap.

Ben eski bir usb ile 2 saate bitirmiştim 16gb RAM'İ.
xmp profili açık mı olsun kapalı mı onuda sorayım

Ben eski bir usb ile 2 saate bitirmiştim 16gb RAM'İ.
xmp profili açık mı olsun kapalı mı ?

Memtest en doğru sonucu XMP kapalı iken verir.
cevaplar daha yeni yüklendi tamamdır hocam xmp profilimi kapalı hale getirip testimi başlatıcağım en kısa sürede dönerim. iyi forumlar.

Eğer ram çipleriniz farklıysa muhtemelen sorun direkt xmp kaynaklıdır. Kapatıp çözebilirsiniz. Sanal belleğinizde de sorun var sanırım onun için bu konuya bakabilirsiniz.

Kit halde alınan ürünlerin çipinin farklı olma şansı yok.

Hocam RAM çiplerinin aynı olup olmadığını nasıl anlayabilirim belirtebilirsen harika olur.

Memtest yap öncelikle XMP ayarın kapalı şekilde. Hocamın dediği gibi kit RAM'lerde öyle sorunlar olmaz. Testten geçerse aşağıdaki adımları yap.

Evet bir bellek hatası var. Yukarıda denilenlere ek olarak şunları söylemek istiyorum eğer Memtest'ten geçerse bu sorunun kaynağı bence ya diskiniz ya da sanal bellek hatası.

Sisteminizin yüklü olduğu diskten sanal belleği kapatıp sonra tekrar açın. SSD'de boş bir alan yoksa ekstra %15 belki %20 şeklinde bir boş alan olması gerekiyor. Sanal belleğiniz HDD'de ise yani sistemin kurulu olmadığı diskte ise SSD olarak ayarlayın.

Aşağıda vereceğim sanal bellek kapatma adımlarını uygula, en sonunda restart istediğinde bilgisayarı kapatıp aç. Sonra tekrar sanal belleği açıp yeniden restart at. Sanal belleği sıfırlamış oluyoruz bu durumda.

*** Memory Manager detected 1 instance(s) of corrupted pagefile page(s) while performing in-page operations.

Ek olarak disklerin için bir sağlık testi yap ve sonuçlarını at, belki Firmware güncellemesi almıştır. Onu yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı