MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

knovze

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengaence LPX Kit 3000 MHz Cl16
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240 GB / USB HDD 1 TB
Ekran kartı
Radeon RX 570 SERIES
Anakart
Gigabyte GA-A320m-s2h
İşlemci
Ryzen 5 5600
Öncelikle merhaba, yaklaşık 1 yıl önce işlemcimi değiştirdim. 2 3 ay sonrasında bir format işlemi uyguladım Windows'un kendisinden. Ardından MEMORY_MANAGEMENT isimli mavi ekranı almaya başladım ve uzun zamanlardır sayısız format atsamda yine de düzelmedi. En son formatımdan sonra her şey 1 hafta öncesine kadar güzel gidiyorken mavi ekran hatasını tekrardan aldım. Ekte şu ana kadar yediğim mavi ekranlar bulunuyor.
minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal bellek ayarlarından belleğin hangi diske bağlı olduğuna bak önce. Gelişmiş sistem ayarları>Gelişmiş>Performans (ayarlar)>Gelişmiş>Sanal bellek kısmını göreceksin. Yukarıdaki tiki kaldırırsan sayfa içindeki ayarları düzenleme aktif hale gelecek ve sanal bellek ayarlarını göreceksin. HDD'ye bağlı ise diskini SSD kısmına ata. Ondan sonra aşağıda disk belleği(dump dosyandaki page file bu ayarla ile ilişkili muhtemelen) dosyası yok seçeneğini işaretleyip sanal belleği kapatacak ve bilgisayara reset atacaksın. Bilgisayar açıldığında da sanal belleği eski haline getirip geri aktif edeceksin ki bu şekilde Sanal bellek ayarlarını sıfırlamış olacaksın. Ardından tekrar bir reset isteyecektir muhtemelen. C diskine atayıp sanal bellek ayarını kapa aç yaptıktan sonra da üstteki tiki tekrar işaretlemeyi unutma, gerisini Windows halletsin.

Bu arada SSD diskinin %15 gibi bir alanının boş olması iyi olur.

sanal_bellek_ayari.png

Akabinde disklerinle alakalı 2 test yapıp sonuçlarını at.

Sağlık için: CrystalDiskInfo

Bu testi de yapıp at: CrystalDiskMark

RAM ler sorunsuz.

Sanal bellek ayarlarından belleğin hangi diske bağlı olduğuna bak önce. Gelişmiş sistem ayarları>Gelişmiş>Performans (ayarlar)>Gelişmiş>Sanal bellek kısmını göreceksin. Yukarıdaki tiki kaldırırsan sayfa içindeki ayarları düzenleme aktif hale gelecek ve sanal bellek ayarlarını göreceksin. HDD'ye bağlı ise diskini SSD kısmına ata. Ondan sonra aşağıda disk belleği(dump dosyandaki page file bu ayarla ile ilişkili muhtemelen) dosyası yok seçeneğini işaretleyip sanal belleği kapatacak ve bilgisayara reset atacaksın. Bilgisayar açıldığında da sanal belleği eski haline getirip geri aktif edeceksin ki bu şekilde Sanal bellek ayarlarını sıfırlamış olacaksın. Ardından tekrar bir reset isteyecektir muhtemelen. C diskine atayıp sanal bellek ayarını kapa aç yaptıktan sonra da üstteki tiki tekrar işaretlemeyi unutma, gerisini Windows halletsin.

Eki Görüntüle 1939799

Arkadaşın dediğini deneyin.

Flaşı çıkartıp sistemi yeniden başlatmanız yeterli olur hocam.
Ha tesekkurler

Bende unuttum .p şaka maka system info kısmına basarsanız belki oradan görürsünüz.
Tamam tamam çıkış yaptım şimdi diskleri kontrol edeceğim.

Evet bir bellek hatası var. Yukarıda denilenlere ek olarak şunları söylemek istiyorum eğer Memtest'ten geçerse bu sorunun kaynağı bence ya diskiniz ya da sanal bellek hatası.

Sisteminizin yüklü olduğu diskten sanal belleği kapatıp sonra tekrar açın. SSD'de boş bir alan yoksa ekstra %15 belki %20 şeklinde bir boş alan olması gerekiyor. Sanal belleğiniz HDD'de ise yani sistemin kurulu olmadığı diskte ise SSD olarak ayarlayın.

Aşağıda vereceğim sanal bellek kapatma adımlarını uygula, en sonunda restart istediğinde bilgisayarı kapatıp aç. Sonra tekrar sanal belleği açıp yeniden restart at. Sanal belleği sıfırlamış oluyoruz bu durumda.

*** Memory Manager detected 1 instance(s) of corrupted pagefile page(s) while performing in-page operations.

Ek olarak disklerin için bir sağlık testi yap ve sonuçlarını at, belki Firmware güncellemesi almıştır. Onu yap.

Şimdi sizin dediklerinizi yapmaya başladım hocam teker teker uyguluyorum. Bir de diskimde yer var şimdi dediklerinizi yapıp tekrardan geleceğim, sonuçlarla.

Eki Görüntüle 1939799

Test sonuçları.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-10 211026.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 211026.png
    5,4 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2023-09-10 211001.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 211001.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2023-09-10 211802.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 211802.png
    73,7 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2023-09-10 212306.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 212306.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2023-09-10 212323.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 212323.png
    69,3 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2023-09-10 212725.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 212725.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Ha teşekkürler

Tamam tamam çıkış yaptım şimdi diskleri kontrol edeceğim.

Şimdi sizin dediklerinizi yapmaya başladım hocam teker teker uyguluyorum. Bir de diskimde yer var şimdi dediklerinizi yapıp tekrardan geleceğim, sonuçlarla.

Test sonuçları.

Sanal belleği C diskine atadıysan bir süre sistemi mavi ekran konusunda kontrol etmen kaldı geriye sadece. Bir süre kontrol edip mavi ekran verip vermediğini test et.
Sonuçlar normal herhangi bir sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı