MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

knovze

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengaence LPX Kit 3000 MHz Cl16
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240 GB / USB HDD 1 TB
Ekran kartı
Radeon RX 570 SERIES
Anakart
Gigabyte GA-A320m-s2h
İşlemci
Ryzen 5 5600
Öncelikle merhaba, yaklaşık 1 yıl önce işlemcimi değiştirdim. 2 3 ay sonrasında bir format işlemi uyguladım Windows'un kendisinden. Ardından MEMORY_MANAGEMENT isimli mavi ekranı almaya başladım ve uzun zamanlardır sayısız format atsamda yine de düzelmedi. En son formatımdan sonra her şey 1 hafta öncesine kadar güzel gidiyorken mavi ekran hatasını tekrardan aldım. Ekte şu ana kadar yediğim mavi ekranlar bulunuyor.
minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu açık kalsın yarın devam ederiz, iyi geceler.
Merhabalar hocam tekrardan iyi akşamlar daha yeni bilgisayarı açıp oyuna girme fırsatım oldu ve girdikten bi 20 30 dakika sonrasında tekrardan mavi ekran aldım. Dediklerinizi birer birer yaptım xmp profilim açıktı ve HDD'ye çekmiştim önbelleği.
minidump

Merhaba hocam tekrardan iyi akşamlar daha yeni bilgisayarı açıp oyuna girme fırsatım oldu ve girdikten bir 20 30 dakika sonrasında tekrardan mavi ekran aldım. Dediklerinizi birer birer yaptım XMP profilim açıktı ve HDD'ye çekmiştim önbelleği.
minidump

Eğer XMP kapalı bir şekilde HDD üzerinde denemediysen onu da dene. Hala ve hala sanal bellek hatası alıyorsun.

Ya da direkt sanal belleği kapatıp bir süre deneyeceksin.

Bu ikisini deneyip sonuçları yaz.

Ffff8906'2545F810 fffff802'1A694B1D: 00000000'00000002 ffff8906'2545F8A0 ffff8906'2545FA18 ffffb888'721e7480: NT! MiIssueHardFaultIo+0x10C
Ffff8906'2545F860 fffff802'1A630798: 00000000'C0033333 00000000'00000001 000002A4'CA646720 00000000'00000000: NT! MiIssueHardFault+0x29D
Ffff8906'2545F920 fffff802'1A80C7D8: Ffffb888'70965080 00000000'00000000 00000000'00000000 00000000'00000000: NT! MmAccessFault+0x468

Şurada hatanın fiziksel bellekte değil de sanal bellekte olduğu direkt görünüyor. Bütün dump dosyaların aynı.

Eğer XMP kapalı bir şekilde HDD üzerinde denemediysen onu da dene. Hala ve hala sanal bellek hatası alıyorsun.

Şurada hatanın fiziksel bellekte değil de sanal bellekte olduğu direkt görünüyor. Bütün dump dosyaların aynı.

Ek olarak sanal bellek için özel boyut da ayarlayabilirsin. Önce onları işe yaramazsa da bunu dene.

Bunların hiçbiri de işe yaramazsa ram yükseltmesi, windows 11'e geçiş de denenebilir.

Son düzenleme:

Ek olarak sanal bellek için özel boyut da ayarlayabilirsin. Önce onları işe yaramazsa da bunu dene.

Bunların hiçbiri de işe yaramazsa ram yükseltmesi, windows 11'e geçiş de denenebilir.

acaba herşeyi sıfırdan alıp en başından usb bellek ile bir kere format atmayı denesem düzelme ihtimali var mı ? Daha önce hiç usb ile formatlamadım.

Bilemiyorum hocam, 16 GB RAM varsa sistem 8 olarak görüyordur aklıma gelen tek ihtimal bu ama öyle bir hata alsanız belirtirdiniz diye düşünüyorum. Onun dışında kontrol etmeniz lazım.
Sanırım bilgisayardaki tüm parçaları tek tek yenilenmiş şekilde dizmeden bu sorun çözülmez gibi ama sonuna kadar denemeye devam edeceğim. Umarım çözebilirim.

Sanırım bilgisayardaki tüm parçaları tek tek yenilenmiş şekilde dizmeden bu sorun çözülmez gibi ama sonuna kadar denemeye devam edeceğim. Umarım çözebilirim.
Yarın temiz kurulum deniyeceğim tekrardan hdd'ye format atamam bir sorun çıkartmaz herhalde.

Yarın temiz kurulum deneyeceğim tekrardan HDD'ye format atamam bir sorun çıkartmaz herhalde.

Bilgilendirirsiniz artık, ne dediysem de işe yaramadı :D kusura bakmayın.

Sorun olmaz HDD kısmından.

Bilgilendirirsiniz artık, ne dediysem de işe yaramadı :D kusura bakmayın.

Sorun olmaz HDD kısmından.

Yok yok hocam ağzınıza sağlık yardım etmeye çalışan herkesinde eline emeğine sağlık. Yarından itibaren sıfır bir kurulum yapacağım USB ile eğer ki işe yaramazsa son çare bir bilgisayarcıya gidip göstermek sanırım.

Yok yok hocam ağzınıza sağlık yardım etmeye çalışan herkesinde eline emeğine sağlık. Yarından itibaren sıfır bir kurulum yapacağım USB ile eğer ki işe yaramazsa son çare bir bilgisayarcıya gidip göstermek sanırım.

Olay temiz kurulumla çözülebilir oldu da orada da çözülmezse hatanın çözümünü yazarsınız. Merak ettim açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı