Çözüldü Memtest86 sonucu nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Assaultive57

Femtopat
Daha fazla  
Mavi ekran sorunlarından sonra test yaptım sonuç bu şekilde yorumlar mısınız? XMP açık şekilde yapıldı. İşlemciye Cinebench 23 yaptım bir sorun olmadı ekran kartında da bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum RAM'i değiştirsem sıkıntılar çözülür mü sizce?
RAM: Lexar Thor DDR5 6000MHz CL38 2X8.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    789,9 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Assaultive57 Şu anki soruna bakarak çözülür diyebiliriz. RAM'ler bozulduğunda başka donanıma zarar vermezler.
Öneri konusunda pek iyi değilim hocam. Bunun için ya forumda araştırın ya da yeni konu açın.

Sorun çözüldü sanırım hocam. Zaten 1. ekran görüntüsünde de yazıyormuş RAM'iniz yüksek frekansa karşı zayıf olabilir diye. BIOS'tan XMP profilini kapattım 6000MHz'den 4800MHz'ye düştü RAM. Sorun çözüldü mavi ekran yok Valorant'ta oyundan atma falan yok.
@Assaultive57 RAM veya RAM'ler sorunlu hocam. Hangisinin sorunlu olduğunu anlamak için RAM'leri tek tek test edin.

Hocam ben uğraşmak yerine direkt yeni RAM almayı planlıyorum. Ama yeni RAM aldığımda sorun kesin çözülür diyebilir miyiz yani başka bileşenlerde bir arıza olup bu RAM'e yansıyabilir mi? Bir de önerebileceğiniz bir RAM var mı sorun çıkarmayacak 1x16 alacağım. 2 adet RAM slotum var ilerleyen zamanlarda diğerini de doldururum.

Yeni RAM aldığımda sorun kesin çözülür diyebilir miyiz?

@Assaultive57 Şu anki soruna bakarak çözülür diyebiliriz. RAM'ler bozulduğunda başka donanıma zarar vermezler.
Öneri konusunda pek iyi değilim hocam. Bunun için ya forumda araştırın ya da yeni konu açın.

Sorun çözüldü sanırım hocam. Zaten 1. ekran görüntüsünde de yazıyormuş RAM'iniz yüksek frekansa karşı zayıf olabilir diye. BIOS'tan XMP profilini kapattım 6000MHz'den 4800MHz'ye düştü RAM. Sorun çözüldü mavi ekran yok Valorant'ta oyundan atma falan yok.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı