XMP kapatıp yeniden mi test etmeliyim?Daha sağlıklı sonuçlara ulaşmak için X.M.P'yi kapat.
Evet.Xmp kapatip yeniden mi test etmeliyim?
Anakartımı daha yeni aldım bir kaç gün oldu Msı B450 Tomyhaw Max biosunu sitede yayınlanan son sürümü ile güncelledim.Merhaba,
Anakartınızın BIOS'unu güncelleyip yeniden test etmeyi deneyebilirsiniz. RAM'leriniz bozuk olmasa bile test sırasında soruna yol açabilecek şeyler;
> Anakart, RAM uyumsuzluğu (bunun için anakart marka/model ve RAM marka/modelini bilmemiz lazım, güncel BIOS bu sorunu çözebilir.)
> RAM'lerin düzgün yerlere monte edilmemiş olması (RAM'ler yanlış slotlara takılmış ise bu sorun ortaya çıkabilir, genelde 4 adet RAM slotu olan anakartlarda takılma sırasına dikkat edilmeli)
> Test medyasının güncel olduğundan emin olun.
> Test sırasında elektriksel sorunların ortaya çıkıyor olması (yetersiz güç kaynağı, voltaj dalgalanmaları, topraklama sorunları)
Bunlara dikkat ederseniz iyi olacaktır, en kolay olan anakart/ram uyumluluğuna bakıp gerekiyorsa BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. Sonrasında anakartın kullanım klavuzundan RAM'lerin nasıl takılması gerektiğine bakın.
Kolay gelsin.
Bellekleri 2 ve 4 numaralı slotlara tak.Anakartımı daha yeni aldım bir kaç gün oldu Msı B450 Tomyhaw Max biosunu sitede yayınlanan son sürümü ile güncelledim.
Ramlar 2 ve 3 slotlarda takılı.
Test medyasını en son yayınlanını indirdim.
Elektriksel sorun oldugunu sorun oldugunu düşünmüyorum pcu, kasa ve anakartı bir kaç gün önce vatandan sıfır aldım.
2 ve 4. Slotta takili yukari da yanlis yazdim.
2 ve 4. Slotta takili yukari da yanlis yazdim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.