Çözüldü Memtest86 test sonuçlarım nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARMY

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
99
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
•CPU: Intel i5-14600KF (5.5 GHz OC)
•GPU: Gigabyte RTX 4060 Ti Aero OC
•Sıvı Soğutma: DeepCool LT720WH 360mm
•Ram: Patriot 4000-CL16 (3800-CL14)
•Anakart: MSI Pro Z790-A DDR4
•Kasa: Zoko Amiral White DK431
•Monitör:Dell G2524H 280Hz 0.5ms
•Mouse: VGN Dragonfly F1 Pro
•Mousepad: Wraith Ace Storm
•Klavye: DIERYA DK61E
•Kulaklık: HyperX Cloud II
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Endüstri Mühendisi
Memtest86 testi yaptırdım fakat yorumlayacak kadar bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

IMG_20200919_141338.jpg


IMG_20200919_141441.jpg


IMG_20200919_141507.jpg
 
Çift bellek ile yapın testi XMP kapalı olarak. 2933 MHZ e çekebilirsiniz Ramleri.
Hocam valla teknik servisi aradığında yok XMP kapatın vs. diyorlar ama eğer işini biliyorsan, bu RAM'İ 2133MHz de kullanmak için almadım. Kendim otomatik ayar yapmak istemiyorum, XMP açıp kullanmak istiyorum dediğinde değişim yapıyorlar, bizzat kendim bi RAM'i 4 kere değiştirdim.
 
Hocam valla teknik servisi aradığında yok XMP kapatın vs. diyorlar ama eğer işini biliyorsan, bu RAM'İ 2133MHz de kullanmak için almadım. Kendim otomatik ayar yapmak istemiyorum, XMP açıp kullanmak istiyorum dediğinde değişim yapıyorlar, bizzat kendim bi RAM'i 4 kere değiştirdim.
İlla XMP ile kullanmak zorunda değilsiniz Ramleri. Belki Ramler bozuk değil bu MHZ de sorun çıkarıyorlar? İşlemci yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa Ramlerin kararlı çalışmasına engel olabilir.
 
İlla XMP ile kullanmak zorunda değilsiniz Ramleri. Belki Ramler bozuk değil bu MHZ de sorun çıkarıyorlar?
Hocam vaat edilen hızı karşılamıyor, mavi ekran veriyor dediğinde zaten değiştiriyorlar. Neden düşük hızda kullanayım ki? Arkadaş bu RAM'i satmak istese adama XMP kullanma kendin ayarla dediğinde adam bozuk diye almak istemeyebilir. Ben kafaya taktığım için 4 kere değiştirdim "Corsair Vegeance RGB PRO" kullanıyorum, üst seviye bir RAM aldım neden otomatik ayarda kullanamıyım ki.
 
Yeni bir konu açmasaydınız keşke, o testin sonuçlarını mavi ekran konunuzda istemiştik.
 
Ramler kaç MHZ di testi yaptığınız zaman? Mavi ekran alıyor musunuz artık?
Normalde XMP açıkken 3200 MHz idi.Xmp kapalı iken 2133 mhze düşüyor.Mavi ekran hatasını her zaman almıyorum.Arada rastgele oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı