Hala testi bitirmemiş sadece 1/4 ilerleme yapmış. Test bitince farklı hatalar vermez ise tekrardan konuşalım. Memtes86 işlemci ile olan sorunları göstermez diye biliyorum. Bilgisayarınızı açıp işlemciye stress test yapar mısınız?
X.M.P'yi kapatınca RAM'ler 2133MHz'de çalışacaktır 3200MHz yerine. RAM'lerin MHz'i düşünce testte aldığı hatalar düzelebilir. Düzelse bile RAM kaynaklı mavi ekran sorunları yaşayabilir. RAM'ler X.M.P açık olduğu zaman uyumsuz çalışıyor olabilirler genelde 2 farklı marka ve model RAM takılı olunca uyumsuz çalışabilirler. X.M.P kapalıyken 3200MHz'e çekebilir kendisi.
Konu ilerlemiş, şöyle bir de ekleme yapayım o zaman. 2x8 dediğinize göre RAM'lerin kit olduğunu varsayıyorum. Mavi ekran vb. sorun almıyorsanız şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok fakat ileride hata almanız olası. Alırsanız da, sebebi biliyorsunuz artık.
Arkadaşlar sistemin parçalarını belirleyen ve toplayan kişi benim. @AD1N0S yakın arkadaşım olur. RAM'ler kit şeklinde alındı. Bu sabah bana mesaj attıktan sonra işlemci kaynaklı olabileceğini düşündüm ama yanılmamak için bir de buraya sormak istedik. Yorumlarınızı dikkatle inceleyip sorunlu parçayı garantiye göndereceğiz. Şimdiden teşekkürler.