Memur nasıl olunur?

KPSS gireceğimde girsem bile birçok kişi torpil diyor. Anlamadım devlet atıyor nasıl torpil oluyor ki?

Atama nasıl gerçekleşiyor peki?

Lise teknisyen atamaları devlete çok az hatta yok gibi çok iyi bir puan alsan bile atanır mısın belli değil. Mülakatlı alımlara başvurursan orada da tanıdık alırlar seni elerler olur biter.

Ortaögretim KPSS'ye girip 90'ın üstünde alıp yanına da referans(torpil) koyarsan memur olursun :)
Nasıl ya kafam çok karıştı.

Lise teknisyen atamaları devlete çok az hatta yok gibi çok iyi bir puan alsan bile atanır mısın belli değil. Mülakatlı alımlara başvurursan orada da tanıdık alırlar seni elerler olur biter.
Teknisyen olmak istemiyorum ki devletin her hangi bir iş kolunda çalışmak istiyorum.

Nasıl ya kafam çok karıştı.

Lise mezunu oldugun için sadece ortaögretim KPSS'ye girebiliyorsun. Ortaögretim KPSS'de alımlar daha az oluyor. 70 75 civarı alırsan gardiyanlık, jandarma, bekçilik vs. başvurursun. 90 üstü alırsan eğer ve yanına dedigim gibi maalesef referans(torpil) koyarsan devlet memurluguna daha rahat atanırsın.

Üniversite mezunuysa atamayla olur.
Evet üni mezunu. Hocama önerim 2 yıllık bir bölümden mezun olup öyle sınava girmesi. Biraz araştırması gerek. Ve 3 yıl dişini sıkacak son bir yıl "eşşek" gibi çalışması lazım kpss'ye.

Teknisyen olmak istemiyorum ki devletin her hangi bir iş kolunda çalışmak istiyorum.
Size önerim böyle yapmanız.
Evet üni mezunu. Hocama önerim 2 yıllık bir bölümden mezun olup öyle sınava girmesi. Biraz araştırması gerek. Ve 3 yıl dişini sıkacak son bir yıl "eşşek" gibi çalışması lazım kpss'ye.

Arkadaşlar memur nasıl olunur ?
Lise mezunuyum makine üzerine lise puanım 77.

Normalde önceden memurluğa hoş bakmazdım fakat artık özelde çalışmak gerçekten çok zahmet yani hayatımda hiç bu kadar hakkımızın yenildiğini görmedim. İş yerindekilerle konuşuyorum hani bu durum böyle olmaz çalışma şartları saati olsun şartları olsun konuşalım hep birlikte dedim fakat en küçükleri ve en tecrübesizleri olan ben cesaret edip diğer kişilerin susması çok garibime gitti bunlar böyle susunca patronda iyice tepelerine biniyorlar ama farkında değiller.

Yani aldığın para bir şeye yetmiyor, Yetse bile harcama şansın yok çünkü kişisel vaktin yok, Ekonomik problemim yok babamın evinde yaşıyorum kiram yok neyse ki. Ama hep babamın evinde kalamam sonuçta.
Ne yaptınız hocam? KPSS falan çalıştınız mı? Ben de makine 12. sınıf öğrencisiyim ve staj yapıyorum. Senle aynı düşüncelere sahibim şu anda o yüzden sordum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı