Memurluk sınavı için kaç saat ders çalışılmalı?

Makaleler
49
Merhaba,

Aslında ekpss sınavına gireceğim. Verimli ve az çalış diyenler pek mantıklı gelmiyor bana göre. Sizce de doğru değil mi?

Derece isteyen birinin sürekli çalışmaısnın gerektiğini biliyorum. İlk başlarda azla başlamak gerektiğini de biliyorum. Ama biraz ilerledikten sonra kaç saatleri görmeliyim?

Merhaba,

Aslında ekpss sınavına gireceğim. Verimli ve az çalış diyenler pek mantıklı gelmiyor bana göre. Sizce de doğru değil mi?

Derece isteyen birinin sürekli çalışmaısnın gerektiğini biliyorum. İlk başlarda azla başlamak gerektiğini de biliyorum. Ama biraz ilerledikten sonra kaç saatleri görmeliyim?

Bunu kimse bilemez 2 saatlik konuyu 30dk da anlayan insan da var 4 saatte de anlayan var.

Öz disiplininiz ve vaktiniz varsa zaten düzenli ve uzun süre çalışırsınız. Tabi çalışırken odaklanmak da önemli zira odaklanarak okuduğunuzu 1-2 kerede anlar ve aklınızda tutabilirken, odaklanmadan okuduğunuzu 10 kere okur ama anlar ama aklınızda tutamayabilirsiniz. Neticede as olan istikrarlı ve verimli çalışmaktır. EKPSS demeseydiniz, KPSS boşa harcanan zaman da derdim ama EKPSS müfredat gereği biraz daha sade olduğu için düşünülebilir. Tabi tek odağınız olmasa da iyi olur.

Bu durum biraz da size bağlı, herkes bir değil. Birinin temeli vardır, günlük 1-2 saat çalışmayla işi halledebilir ancak diğer tarafın temeli yoktur ve bu kişinin günlük en az 5-6 saat çalışması gerekebilir. Verebileceğim tavsiye şu yönde olur ki günlük 4-5 saatini derslere ayırman iyi olabilir.

Tabi tek odağınız olmasa da iyi olur.
Hayatım ders olacak yani. 1 ay sonra kurs başlıyor m
Bu durum biraz da size bağlı, herkes bir değil. Birinin temeli vardır, günlük 1-2 saat çalışmayla işi halledebilir ancak diğer tarafın temeli yoktur ve bu kişinin günlük en az 5-6 saat çalışması gerekebilir. Verebileceğim tavsiye şu yönde olur ki günlük 4-5 saatini derslere ayırman iyi olabilir.
Temeli sağlam olan bir kişinin biraz daha fazla çalışmadığından ne çıkacak ki? Haksız mıyım?

Hocam zekadır temeldir çok değişir kimisi 1 saat çalışsa bile yeter kimisi 6 saat çalışsa bile yapamaz bunu buradan saat olarak vermek doğru olmaz.
Temel yok zaten bende. Bu uzun çalışmak konusu biraz buna benzer.

Ayrıca bu güzel yerleri kazananlar çocukluktan itibaren mi geliyor?

Temeli sağlam olan bir kişinin biraz daha fazla çalışmadığından ne çıkacak ki? Haksız mıyım?

Ders çalışmak güçlü ve kuvvetli bir irade ister. Tekrardan zarar geleceğini düşünmüyorum. Bence günlük 4-5 saat derse vakit ayırılması gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı