Memurluktan oyun yapımcılığına geçiş yapılmalı mı?

Arkadaşlar anestezi teknikeriyim ve oyun yapımcılığına geçmek istiyorum oradan para kazanmak istiyorum ama biliyorsunuz memurken başka yerden para kazanamıyorsunuz. Ayrıca direkt ayrılıp oyun yapımcılığına başlasam saçma olur. Gelir yok ayrıca oyunu yapmak için bir sürü para koyacağım (müzik programıdır Steam ücretidir şirket ücretidir...vs). Oyunu yaptıktan sonra tutar mı belli değil tutmazsa ne olur acaba? Evet risk almak lazım ama riskin de çok büyük olmasını istemiyorum ama bu yapımcılığı da yapmak istiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?
İşini bırakma, para biriktir, oyun fikrini geliştir. Sonra bir şirket kur aileden güvendiğin kişinin adına, ekip kur ve ekibe yaptır, tutarsa hepiniz kazanırsınız. Diğer durumda işinden olmamış olursun.

Ayrılmadan eşinin üzerine şirket kurup yönet. :)
bunu düşündüm ama illegal olur mu olmaz mı karar veremedim
yani tanınmaya başladıktan sonra bu durum duyulursa acaba başıma bişey gelir mi

Hocam bu süreç çok uzun bir süreç. Kısa bir zaman dilimi değil. Önce program dilini öğreneceksiniz sonra uygulama kısmı.

Yapmak istediğiniz oyuna da bağlı. Yazılım dilini öğrendikten sonra eğer ciddi bir şey düşünüyorsanız öncelikle ekip lazım. Tabii ekip gönüllü olmazsa giderleri olacak. Ekipte herkesin bir görevi olması lazım eğer hazır asset kullanmayacaksanız. Ses, grafik, kontroller, optimize, tasarım, bölümler, görevler vs. hepsini sizin yapmanız ciddi bir proje için inanılmaz uzun sürer.İşten artan süreyle yazılım dilini öğrenmeye başlayabilirsiniz.
biliyorum ama süre sorun değil benim için şu para mevzusunu halledebilirsem herşey hallolacak inşallah zaten kullanacağım programlarda sıfır değilim hepsinden birşeyler çalışmışım daha önce

bunu düşündüm ama illegal olur mu olmaz mı karar veremedim
yani tanınmaya başladıktan sonra bu durum duyulursa acaba başıma bişey gelir mi

biliyorum ama süre sorun değil benim için şu para mevzusunu halledebilirsem herşey hallolacak inşallah zaten kullanacağım programlarda sıfır değilim hepsinden birşeyler çalışmışım daha önce
Benim çok tanıdığım var öyle.
Biri balıkçı mesela.
7/24 Kasada duruyor. Mesai sonrası insanın eşine yardım etmesinde kanunen bir suç yoktur. Ayrıca herkes istediği işi yapabilmeli. Memurların ek iş yapamaması kadar saçma bir durum yoktur.
Taaa yıllar öncesinde çıkarılmış bir kanun hala yürürlükte.
Herkesin aynı anda istediği kadar işi yapabilmesi normal iken memurların sınırlandırılması bile hukuksal olarak bence doğru değil. Adillik ilkesine aykırı bir durum bence.

Gun 24 saat.
24 - (memurluk icin gecen zaman) => Kendini gelistirebilecegin vakit.

Biz sana yaparsin ya da yapamazsin diyemeyiz. En iyi kendin, kendi gelisimine gore karar verirsin.

Simyacidaki gibi, her seyi goreceksin ama koyunlari kaybetmeyeceksin.

Gizli yapabilirsin. Şirket kurman gerekiyorsa kendi üzerine kurma. Annen, baban varsa kardeşinin üzerine kur sen yönet. Ve oyun yapımına devam et. Bir anda işi bırakıp bu işe girme. Dediğim şekilde yap ve işin ilerler yaptıkların tutarsa memurluğu o zaman bırakırsın.
Bak bu çok zekice, aynı şeyi diyecektim gizlice yap bu işleri.
Ki bu kanun saçma da neyse...
Ya da hobi olarak devam ettir bu işi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı