Merkezi yatay geçiş

Nicodoz

Hectopat
Merhabalar. A üniversitesinde %50 burslu okuyorum fakat okulun konumu olsun okul olsun hiç beğenemedim. Hiçbir derse girmesem devamsızlıktan kalsam vs yıl sonunda yatay geçiş yapabilir miyim?
Taban puanım 265. geçmek istediğim okulun puanı 201. geçen sene %50 burslu için 24 kontenjan açılmış.
Bilginiz var mı?

Özel okullara yatay geçiş biraz cins. ÖSYM bursu olarak alamıyorsun. Okul kendisi ben sana veriyorum diyor. Yarın bir gün canı sıkılır o bursu keserse ortada kalırsın.
Ama merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş için okula gitmen gerekmiyor. Yalnız 1. sınıfı bitirip gittiğin yerden 2. sınıftan başlama gibi bir hayalin olmasın. Hatta kabul eden yer bu kişinin notları kötü deyip almayabilir bile.

Özel okullara yatay geçiş biraz cins. ÖSYM bursu olarak alamıyorsun. Okul kendisi ben sana veriyorum diyor. Yarın bir gün canı sıkılır o bursu keserse ortada kalırsın.
Ama merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş için okula gitmen gerekmiyor. Yalnız 1. sınıfı bitirip gittiğin yerden 2. sınıftan başlama gibi bir hayalin olmasın. Hatta kabul eden yer bu kişinin notları kötü deyip almayabilir bile.

Ne alaka notları kötü deyip almamak? O zaman ortalama şartı koysalar olmaz mı? Tüm kaynakları inceledim isterseniz tüm derslerden kalsanız bile yatay geçişi rahatlıkla yapabilirsiniz dediler.

Peki 265 taban puanım varken 255'lik bir devlet üniversitesine geçiş yapabilir miyim? Özelden devlete geçerkende problem çıkar mı çok?
@Vavien. ve ayrıca çoğu üniversitenin pdfsinde okulu dondurmuş olmanız hiçbir sorun teşkil etmez yazıyor.
ha derslere girmeyip kalmışım ha okulu dondurmuşum aynı şeyler değil mi :) Dondurmak sınıfta kalmaktan daha iyi bi hal mi

Son düzenleme:
Ne alaka notları kötü deyip almamak?
Derslerin bize uymuyor der. Tek şart sınav puanı değil, asıl şart sınav puanı.

Ben ders saydırma açısından dedim. Yoksa dondurmanız daha iyi bence. Ben bu dersi hiç almadım derseniz sıfırdan başlatırlar.

Özelden devlete geçerken özel okulunuzun siz gidiyorsunuz diye çıkardığı belge alma verme olayları dışında sorun çıkmaz. Puan olayını zaten biliyorsunuz. Başvurduğunuz bölümün sınava girdiğiniz yıldaki durumunu kontrol edeceğinizi unutmayın.

Derslerin bize uymuyor der. Tek şart sınav puanı değil, asıl şart sınav puanı.

Ben ders saydırma açısından dedim. Yoksa dondurmanız daha iyi bence. Ben bu dersi hiç almadım derseniz sıfırdan başlatırlar.

Özelden devlete geçerken özel okulunuzun siz gidiyorsunuz diye çıkardığı belge alma verme olayları dışında sorun çıkmaz. Puan olayını zaten biliyorsunuz. Başvurduğunuz bölümün sınava girdiğiniz yıldaki durumunu kontrol edeceğinizi unutmayın.

Ettim ettim. 203 puan. Benim puanım ise 265 bayağı yüksek oraya göre yani bence 24 kişilik kontenjana ilk sıralardan beni almaları gerekir diye düşünüyorum? 60 puan yükseğim neticede sırf derslerim kötü diye almamazlık etmezler bence hocam ya :) nediyosun. Hani 204 puanla yada 203 puanla falan tercih yapsam neysede

Kesin bir şey diyemem. Yatay geçiş lise/üniversite sınavı gibi merkezi yapılan bir şey değil. Okulda o işe bakan kişinin insafına kalıyorsunuz. Kafasına eser ve bir şekilde giremezsiniz.
Ama %99 girersiniz.

Kral peki diyelim ki normal ortalamayla her dersten geçerek vs geçiş yaparsam yine 1.sınıftan mı başlarım yoksa 2.sınıfa alma şansları olur mu?

Devletten vakıf üniversitesine MYP ile yatay geçiş yapma ihtimalim var. Sınav senemde sıralamam / puanım ile %50 ÖSYM burslu giriş yapabileceğim bir vakıf üniversitesinde de böyle bir durum olma ihtimali var mı? Sonuçta bölümün %50 burslu taban puanı benim puanımdan daha düşük.

Yatay geçişte o şekilde bakılmıyor. Ben %100 burslu bir yere geçmeyi düşündüğüm zamanlarda okulları aradığımda aldığım bilgiyi belirttim. ÖSYM bursu üniversitelerin verdiği tercih bursu gibi düşünülebilir. Üniversiteler yatay geçiş yapana da müşteri kapmak için burs veriyor. Ama o bursların hiçbirinin adam akıllı bir dayanağı yok. ÖSYM bursunda arkanızda ÖSYM varken diğerlerinde üniversitenin insafına kalmış durumdasınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı