MERNİS Bilgileri İle Neler Yapılabilir?

En uç örneğin sahte ihbar olduğunu sanmıyorum. Ambulans Jandarma yollayıp üstüne sizi şehit göstermesi ve babanızın adına dediğiniz gibi ihbar basması vs. olunca karakolda çok sürünüyorsunuz. Sorgunuzu alıp 1 gün nezarethanede tutuyolar öyle söyleyeyim.

Hocam bir çocuk bunu kendi telefon numarasından yapacak kadar aptal değil zaten o yaptığı şeylerle bir sonuca varamazsın.
Kimin telefonu ile yapabilir peki? İşin peşine düşülürse yanına kalmaz yaptığı.

Kişisel bilgileri izinsiz ele geçirmek suçtur, bunları kullanarak kişiye tehditte bulunmak ve hakaret etmek daha da ciddi bir suçtur.

Önünde 2 seçenek var. Bu olan bitenleri önemsemeyip hiçbir yere şikayette bulunmayıp, olayın kendiliğinden kapanmasını bekleyebilirsin. Kapanırsa sorun kalmaz. Ama kapanmazsa veya senin kişisel bilgilerin kullanılarak ilerde bir suç işlenirse masum olduğunu kanıtlaman için baya uğraşman gerekir.

Yada şikayette bulunarak bilgilerinin ele geçirildiğini belgeleyebilirsin. Diyelim ilerde senin adın tc no veya başka bir kişisel verin ile birileri dolandırıldı veya bi şekilde bi suç işlendi. İşte o zaman şunu diyebilirsin: Şu tarihte verilerimin ele geçirildiğine dair şikayette bulundum buyrun kanıtları burda şikayet de burada dediğin zaman senin yapmadığın çok daha kolay bir şekilde anlaşılır.

Kişisel bilgileri izinsiz ele geçirmek suçtur, bunları kullanarak kişiye tehditte bulunmak ve hakaret etmek daha da ciddi bir suçtur.

Önünde 2 seçenek var. Bu olan bitenleri önemsemeyip hiçbir yere şikayette bulunmayıp, olayın kendiliğinden kapanmasını bekleyebilirsin. Kapanırsa sorun kalmaz. Ama kapanmazsa veya senin kişisel bilgilerin kullanılarak ilerde bir suç işlenirse masum olduğunu kanıtlaman için baya uğraşman gerekir.

Yada şikayette bulunarak bilgilerinin ele geçirildiğini belgeleyebilirsin. Diyelim ilerde senin adın tc no veya başka bir kişisel verin ile birileri dolandırıldı veya bi şekilde bi suç işlendi. İşte o zaman şunu diyebilirsin: Şu tarihte verilerimin ele geçirildiğine dair şikayette bulundum buyrun kanıtları burda şikayet de burada dediğin zaman senin yapmadığın çok daha kolay bir şekilde anlaşılır.
Bu dedikleriniz doğru fakat bunlar başınıza geldiği zaman polise gitmezseniz durumunuz vahim olur. Bu arkadaşlar eğer iyi saklanmışsa ki dolandırılma tarzı olaylar olursa saklanmayı biliyorlardır ve bulunamazlar.

Kimin telefonu ile yapabilir peki? İşin peşine düşülürse yanına kalmaz yaptığı.
Hocam bu çocuklar tek kullanımlık olan internette 3 4 Tl'ye satılan numaralarla yapıyorlar bu işleri. Bilmediğiniz şeylerde biraz fazla bilgili konuşuyorsunuz öyle kolay kolay bulunamaz herkes. Tabii yapan kişi bilgisiz değilse.

Bu dedikleriniz doğru fakat bunlar başınıza geldiği zaman polise gitmezseniz durumunuz vahim olur. Bu arkadaşlar eğer iyi saklanmışsa ki dolandırılma tarzı olaylar olursa saklanmayı biliyorlardır ve bulunamazlar.

Hocam bu çocuklar tek kullanımlık olan internette 3 4 Tl'ye satılan numaralarla yapıyorlar bu işleri. Bilmediğiniz şeylerde biraz fazla bilgili konuşuyorsunuz öyle kolay kolay bulunamaz herkes. Tabii yapan kişi bilgisiz değilse.
İşin içinde küçük çocuğun internet üzerinden numara alamaması veya kart sahibi olamaması gibi etkenler de var. Ayrıca 3,4 TL ye +90 ile başlayan numara yok ve satılmıyor. 5 TL ye idda edenlerde dolandırıcıdır büyük ihtimalle.

Evet ben de aynı şeyi diyorum. En mantıklısı savcılığa veya emniyete gidip şikayette bulunmak. En azından verilerinin çalındığını belgelemiş olur ve kendisine ilerde herhangi bir suçlama olursa mağdur olmasının önüne geçer. Asıl suçlular bulunur veya bulunmaz o artık ilgili makamların işi.

SMS olayı SMS bomber ile alakalı yani doğrulama kodları bot mesaj olarak gönderiliyor hesaplarınıza bir şey olmaz Gmail olayının sebebini tam bilmiyorum ama T.C. konusunda dikkatli olun belki şirket açamaz ama çalıntı kredi kartı ile ürün satın alırsa kargoyu almak için senin kimlik bilgilerini kullanabilir ya da bazı sitelere senin kimlik bilgilerin ile kaydolabilir.

Arkadaşlar beni tehdit eden kişiyi aslında bir arkadaşımın tuttuğunu öğrendim. Arkadaşımla küsmüştük ve beni bu yoldan akıllandırmaya çalışmış. Fakat korkuyorum ki bunu yapmaya devam edecek. Onun buna yol açtığını bildiğimi bilmiyor, bana telefondan mesaj atarak bir yerde buluşmak istediğini söyledi. Merkezde bir yer, herkesin olduğu bir yer yani. Fakat buluşmaya gitmeyeceğimi söyledim ve o da gelmemem üzerine ikna ettikten sonra bir şekilde ikna oldu. Beni buluşma niyetine dövdüreceğine inanıyorum ve bu sefer gerçekten korkmaya başladım. Ben gitmezsem benim evime gelebilirler diye korkuyorum.

Yardım edebilecek var mı?

Şikayette bulunmanız en iyi seçenektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı