Mernis data kullanmak suç mu?

Mernis data diye bir şey varmış. İnsanların kimlik numalaraları filan her şey içinde. Bunu alıp satıyorlar filan. Forumda da onlarca Discord'dan konuştuğum birisi T.C. Mi bana attı diye. Arkadaşlar bu suçsa bunu neden bu kadar fazla kullanıyorlar? Merak ettim sadece Discord'dan konuştuğum birisinin bana T.C. Mi atmasını kesinlikle istemem.

Evet. Kullanmayın. Birisi kullanıp sizin bilgilerinizi edindiyse şikayet edin.

Ee haberin amacı zaten insanların öğrenmesini sağlamak. İnsanların bilgilerinin çalındığını bilmesi de hakkı zaten. Sırf mesaj yazmak için mi yazıyorsun yoksa troll müsün? Bir de düşünemediğin yazmış şaka gibi :)

Hani derler ya "sendeki beyni kuşa taksak kuş ters uçar" hakikaten böyle tipler var be :)

Bir vatandaşın bunu öğrenince yapabileceği bir şey yok, bir çözüm yolu yok. Ama birisi çıkıp da yalanlarıyla vatandaşı tedirgin etmeye çalışırsa burada müdahale edilir. Tweeti atan İbrahim Haskoloğlu, içeri alınmadı, hapis kararı çıkartılmıştı ama uygulanmadı. Orta Doğu ülkelerini say desek sayamaz cak cuk yapıyor. Tweette anlatılanın mümkün olması imkansız. Haskoloğlu denen eleman kimden para aldıysa aklı sıra bu tweetle ülke vatandaşlarını korkutmaya çalışmış. Devlet de buna engel olmuş. Karşıt görüşlü olacağım diye devlet düşmanlığı yapan fonlanan birisidir kendisi. Birilerine trol demeden önce büyüyüp hükümetle devletin ayırdımını yapabildiğinde başka insanlarla tartışırsın.

Durumu özetleyen iki tweet, anlayacağını düşünmüyorum ama yine de görsel ekleyeceğim.

Ekran Görüntüsü (89).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Haber yapan kişi bunu çok daha fazla kişinin bilmesine sebep oluyor ya hani? Bilgi sahibi olmadığın ya da düşünemediğin konularda yorumlar yapma.
Amaç da o zaten insanları bilgilendirmek. Bir sonraki yorumunda "bilgilenecek insanların yapabileceği bir şey yok, çözüm yolu yok" demişsin de bu bilgi sadece çözüm bulabilmek adına paylaşılmıyor zaten. Kaç kişi sırf karşısındaki yabancı T.C kimliğini bildiği için korkup şantaja uğruyor haberin var mı senin? Kaç kızı zorla soyup çıplak fotoğraflarını aldılar siber zorba pislikler bu bilgilerle kandırıp da haberin var mı?

Eğer siber zorbalığa uğrayacak bu şahıslar önceden Mernis data gibi bir olayın olduğunu bilselerdi, haber yapan arkadaşlar işlerini yerine getirebilseydi bu insanlar mağdur olmayacaktı, hiçbir şeyden haberiniz yok bir de konuşuyorsunuz ya bilmiş bilmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı