Mernis data nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

468409

Hectopat
Yer
Papua Yeni Gine
Daha fazla  
Bu program herhalde adı veya soyadı girilen kişinin bilgilerini veriyor. Ve YouTube'dan videolara baktığımca bu programı paralı satıyorlar. Bana bu programın yaptığı şeyi detaylı anlatabilecek biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında bu veriler sızdığı için belli bir yıldan önce doğan herkesin kimlik bilgisi şu an internette geziyor. Bu son Twitch olaylarında daha detaylı gördük bazılarımızın kimlik bilgileri çocukların elinde geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılımı Merkez Nüfus İdare Sistemi'dir. Bu verilerle ad ve soyad üstünden kişinin aile bireylerine, telefon numarasına, tc kimlik numarasına ve ev adresine kadar detaylar rahatlıkla bulunabiliyor.

Mernis bir program değildir, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nin kısaltmasıdır.
Zamanında 2010 yılının nüfus verileri çalınmıştı.

2016 Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi sızıntısı, 2009 Türkiye yerel seçimlerinde oy kullanma hakkı olan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik numaralarının, ad ve soyadlarının, anne ve baba adlarının, doğum tarihi ve yerlerinin, kimliğe kayıt yerlerinin ve ikâmetgahlarının internete sızması olayı.

-Vikipedi.

Piyasada %99'u RAT ve trojanlı olan genel seçimlerdeki vatandaşların sızdırılan bilgilerinin ortalıkta dolaşan bu datalardır. Programlar ile ad soyad, doğum yeri ve yaş gibi bilgiler ile kişisel bilgiler rahatlıkla bulunabilir.

Standart olarak yeniden mi sızdırılmış? :) Beklenir böyle şeyler. 2015'teki verilere ulaşmıştım ve malum kişinin adresine kadar öğrenmiştim.

B
Zamanında bu veriler sızdığı için belli bir yıldan önce doğan herkesin kimlik bilgisi şu an internette geziyor. Bu son Twitch olaylarında daha detaylı gördük bazılarımızın kimlik bilgileri çocukların elinde geziyor.
Belli yıl dediğin hangi yıl?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı