Mernis data nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından bunda çalınmadı fakat bundan sonra gerçekleşen başka sızıntı iddiaları da vardı. Büyük ihtimalle çalınmıştır.
Hocam diğer ülkelerde de böyle şeyler oluyor mu? Avrupa, ABD...
Bu bilgileri ne yapıyorlar hocam?

Eskiden suç olduğunu bilmeyip meraktan indirmiştim annemin ismini yazdım çıktı sonra araştırdım suçmuş direk format attım PC'ye.

Açılımı "merkezi nüfus idare sistemi" 2015'te sızdırılan bir veritabanıdır bu zamanlarda 2021 data sı çekildi datanın içinde bir Türkiye vatandaşının (ölüler dahil) bütün bilgileri bu datanın içinde toplam 101 milyon kişi olması lazım belirli programlar ya da apilerle datanın içinden istenilen kişi bulunabilir diyelim ki programa sallıyorum Ahmet salçalı diye bir isim girdiniz API le r veya program o ad la ilişki bütün bilgileri önünüze serer sülalesini bile bu zamanlarda en güncel sızdırılmış data hsys data sıdır açılımı "halk sağlığı yönetim sistemi"dir bu datanın içinde mernis data da olan bütün bilgiler + kişinin reçete, aşı, ilaç, hastalık, alerji vb. veriler vardır. Örnek olrak bir sitenin fotosu (dikkat siteyle bir alakam yoktur bu fotoyu Google görsellerde yer almaktadır.)
1681898618564.png

İstenilen yerlere sadece ad soyad bilgileri girilerek istenilen kişinin bütün bilgileri aşağıda gözüküyor.

Açılımı "merkezi nüfus idare sistemi" 2015'te sızdırılan bir veritabanıdır bu zamanlarda 2021 data sı çekildi datanın içinde bir Türkiye vatandaşının (ölüler dahil) bütün bilgileri bu datanın içinde toplam 101 milyon kişi olması lazım belirli programlar ya da apilerle datanın içinden istenilen kişi bulunabilir diyelim ki programa sallıyorum Ahmet salçalı diye bir isim girdiniz API le r veya program o ad la ilişki bütün bilgileri önünüze serer sülalesini bile bu zamanlarda en güncel sızdırılmış data hsys data sıdır açılımı "halk sağlığı yönetim sistemi"dir bu datanın içinde mernis data da olan bütün bilgiler + kişinin reçete, aşı, ilaç, hastalık, alerji vb. veriler vardır. Örnek olrak bir sitenin fotosu (dikkat siteyle bir alakam yoktur bu fotoyu Google görsellerde yer almaktadır.) Eki Görüntüle 1746137
İstenilen yerlere sadece ad soyad bilgileri girilerek istenilen kişinin bütün bilgileri aşağıda gözüküyor.
Evet. DC gruplarında bunları satıyorlar. Sahte reçete ile ilaç alabiliyorlar.
MERNİS'te en azından adresin falan biliniyor. TC numaranı öğrenseler de çok bir şey yapılamıyor.
Anca uğraşırlar ihbarla falan.
Ama HSYS'de sahte reçetelerle falan ilaç alınabiliyormuş.

Bu program herhalde adı veya soyadı girilen kişinin bilgilerini veriyor. Ve YouTube'dan videolara baktığımca bu programı paralı satıyorlar. Bana bu programın yaptığı şeyi detaylı anlatabilecek biri var mı?

Mernisin açılımı "merkezi nüfus idaresi sistemi"dir. Bütün T.C. vatandaşlarının kimlik numarası ve bilgileri bu sistemde kayıtlıdır. 2015'te ve 2022'de siber saldırılar sonucu 2015'te 42 milyon 2022'de 101milyon vatandaşın bilgileri sızdırılmıştır. Şu anda internette bile kolayca bilgilerimiz bulunabiliyor. Mernisi kullanıp bilgi yaymak yasa dışı bir olaydır. Ülkede siber suçlarla mücadele pek gelişmediğinden bu işleri yapanları bulmak biraz zordur. Mernis halka açık bir şekilde dağıtıldığı için Discord'daki birçok kendini hacker sanan insanlar türemiştir.

Ayrıca mernis aslında kötü bir şey değildir nüfus müdürlüğü gibi yerlerde kullanılmaktadır. Sızdırılıp halka açık yerde insanların bilgi yayması suçtur

Sanalda "he kanka merak ettim isim soy isim neydi" diyenlere sahte isim verin veya isminizi vermemeyi tercih edin. Hangi il ilçede yaşadığınızı kimseye söylememenizi öneririm.

90'dan sonra doğdum ama discord'dan bütün bilgilerimi önüme yığdılar.
2015den sonrada saldırı oldu mernise 2022de

2015den sonrada saldırı oldu mernise 2022de
Hocam galiba 2023 sızıntısı da var , benim bilgileri alırken discord'dan ekran açtılar o zaman bakmıştım 2023 2016 2015 MERNİS yazıyordu hatta yarin bir gün başıma bir şey gelirse ,mahkemelik falan olursak diye video kaydı almıştım isterseniz buraya SS atabilirim tabii ban sebebi falan değilse.

Hocam diğer ülkelerde de böyle şeyler oluyor mu? Avrupa, ABD...
Bu bilgileri ne yapıyorlar hocam?
Diyer ülkelerde veri sızıntısı olmadı diye biliyorum. Evinizi bulup gelebilirler, sahte ihbar yollayabilirler, numaranızı internete yayabilirler , sms bomb atıp rahatsız edebilirler

Hocam galiba 2023 sızıntısı da var , benim bilgileri alırken discord'dan ekran açtılar o zaman bakmıştım 2023 2016 2015 MERNİS yazıyordu hatta yarin bir gün başıma bir şey gelirse ,mahkemelik falan olursak diye video kaydı almıştım isterseniz buraya SS atabilirim tabii ban sebebi falan değilse.
Emin değilim ya 2022 yada 2023de oldu bir sızıntı

Sanalda "he kanka merak ettim isim soy isim neydi" diyenlere sahte isim verin veya isminizi vermemeyi tercih edin. Hangi il ilçede yaşadığınızı kimseye söylememenizi öneririm.
Kesinlikle katılıyorum özellikle Discord adresinize Spotify , Facebook tarzı hesap bağlantılarını eklemeyin oradan da bulabiliyor. Şaka gibi ama İsim soy isim şehir yazıyorlar bütün bilgiler gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı