Bir şey bilmiyorsun, ondan konuyu uzatamazsın.
Sızıntıyı İngilizce olarak yazınca bir şey bildiğini göstermiyorsun. Bak sana düzgünce anlatayım senin aksine.
O basit sızdı bitti, tekrarı dediğin verilerin içinde çoğu kullanıcının şifreleri de var, sadece Mernis'den bahsetmiyorum. Bizim ülkemizde şifre değiştirme sıklığı Avrupa ortalamasına göre aşırı düşük, milyonlarca kullanıcı büyük ihtimal 10 senedir aynı şifreyi kullanıyor. Hiçbiri de phishing dediğimiz yemleme taktiğine karşı bilinçli değil, o yüzden çok büyük bir tehlikedeyiz denebilir. Sızan her veri, bir sosyal mühendis uzmanının mermisidir, birinin adresini bilmesi önemli değil, önemli olan adresinle neler yapabileceğidir, seni ne kadar inandırabileceğidir, piyasada gördüğün çoğu e-ticaret devinden milyon tane hesabın verisi çalındı, kredi kartlarını boş ver, kendi çalıştığım yerde hiçbir sosyal mühendislik izi olmamasına rağmen iş hesaplarını sırf her sitedeki şifresi aynı diye çalınan bir sürü kişi oldu, yani anlayacağın senin geçiştirerek, sanki çok önemli bir şey değilmiş gibi anlattığın o veriler için milyon liralar verecek şirketler, kötüye kullanacak da binlerce sosyal mühendis var.
Bu Discord CC, adresle tehdit etme muhabbetlerine girmiyorum bile, çünkü temelde Türkiye'de yaşanan çoğu internet güvenliği riski ortaya çıkan senin hafife aldığın " veri sızıntıları " yüzünden oluyor, haberin olsun.
Ulan koca koca şirketler en basit yemleme yöntemiyle bile milyar dolarlık zararlara, sızıntılara uğratılıyor, bu adam "yeaaa zaten internette milyonlarca vatandaşın bilgileri çoktan çalındı ki yeaaa" diyor, güleceğim gülemiyorum.