MERNİS verilerinin çocukların elinde olması

Wroxy35

Centipat
Katılım
12 Mart 2022
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu bildiğimiz data 101m HSYS verisidir. Yeni doğan çocuğa kadar tüm Türkiye vatandaşlarının T.C., Aile T.C., Telefon Numarası, Kapı Adresine kadar bilgi vermektedir. Bu veriler neden 13-14 yaş çocukların ellerinde ve bunların aileleri nerede? Discord sunucularından bahsetmeyeceğim, bugün Instagram'da gezinirken 12 yaşında bir çocuğun bu verileri kişiye özel para ile sattığını gördüm. Bu çocukların aileleri ne yapıyor? Çocuğu internette ne yapıyor diye hiç mi kontrol etmiyorlar? Polis bunlarla niye uğraşmıyor? El kadar çocuklar sosyal medyada birbirlerinin ev adreslerini ifşalıyorlar ve neden buna kimse el atamıyor?
 
Asıl merak ettiğim konu bunlar bu bilgileri nasıl alıyor. Mernis’ten alıyorlar ama işte nasıl.
 
Bu dediğiniz samanlıkta iğne aramak gibi. Bu data herkeste var, birini tutuklasalar öbürü aynı haltı yapıyor değişen bir şeyde olmuyor.
 
Aileleri 7/24 başlarında mı duracak bu çocukların? Bu çocukların hiç kendilerine özel vakitleri olmayacak mı? Aileler her hareketlerini kontrol etse "çocukları çok sıkıyorlar", aileler karışmasa "ebeveynler nerede?"

Bu bilgilerin sızmasına sebep olanlar adam gibi korusaymış. Ha çoluk çocuk paylaşmış ha huzurevindekiler ne farkı var?
 
Bunun sorumlusu o bahsettiğin çocuklar ya da herhangi birisi değil. Bunun sebebi o verileri koruyamayan kişilerin ve kurumların sorunudur. Senin verilerin sadece 14 yaşındaki çocukların elinde değil büyük ihtimalle Afrika'da internet ile yeni tanışmış 10 yaşındaki bir çocuğun bile elinde olabilir. Yani demem o ki senin verilerin sadece 14 yaşındaki çocukların elinde olduğunu düşünüyorsan çok masumsun. Tüm dünyanın her yerinde olabilir!
 
Hocam bu konuda ne yazık ki durum çok kötü. Bu verilerin çocukların elinde olmasını geçtim, bazı terör gruplarının elinde olması çok endişe verici.
Mesela bugün bir terör örgütü polis memurunun eşine ait özel bilgileri ifşa etti. Devletimiz nasıl önlem almıyor bu konularda anlamış değilim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı