Mescid-i Aksa'nın hali ne olacak?

Kudüs turizm olarak çok önemli bir yer orayı işgal etmemiz için İsrail'i önümüze almamız lazım günümüz şartlarında bu çok zor.

İlk başta Filistin halkı için çok üzülüyordum fakat gün geçtikçe geçmiş hataları olduklarını öğreniyorum. Klasik Arap toplumu. Bizi ilgilendiren bir olay yok. Ha yanlış anlaşılmasın, tabii ki savaşı savunmuyorum. Zaten Filistin'de anlık olarak İsrail'i bombalıyor.

Bu sene sessiz kalınacak, sonra unutulup gidecek. Ama bence senede bir daha saldırırlarsa bu bardağı taşıran son damla olur. Çünkü bu seneki tepki çok büyük oldu. Şu an hala füzeler fırlatılıyor İsrail'e. Ya bu sene, ya gelecek sene kesin bir şeyler olacak.

Ne olursa olsun Kınamaktan daha ileri gidemeyeceğimize eminim.

1620763720685.png

Daha aşı anlaşmasına uymayan firmaya yaptırım uygulayamayan, ilaç borçlarını ödemekte zorlanan ekonomik/siyasi durumdaki ülkede yaşayanların hayal güçlerine bak. :D

Savaş, bilgisayar oyunlarında gördüğünüz gibi bir şey değil. Elinize tutukluk yapma ihtimali yarı yarıya olan 60 yıllık bir tüfek ve azıcık bir mühimmat verirler, ağır makineliyle donatılmış mevzilere ölüme koşmanız istenir. O zaman şurayı işgal edelim, savaşalım diyenlerin ne kadarı bunu yapabilecek görürüz.

Savaş ekonomisi trilyonlarca dolarlık borçlanma ister, kaybettiğin her gemi/uçak/tank için yerine yenisini koyabileceğin endüstri ister. Bir İstanbul depreminde ülke olarak bağımsızlığını kaybedecek duruma gelecekken üstüne öyle bir borçlanmaya gireceksin... Önce kendi sınırların içinde her şeyi kusursuz yap, sonra Kara Murat olmaya heveslenirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı