Mescidi Aksa'da cemaate ses bombası atıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl yani anlayamadım? Şimdi siz (büyük ihtimalle) müslümansınız. Elin adamı geliyor. Sana vergi bağlıyor ve seni 2.sınıf bir vatandaş ilan ediyor. Dinini yaşamana izin vermiyor. Hatta emin olmamakla birlikte bir kitapta geçen şu hikayeyi duydum.
Gayrimüslimlerin evliliklerinde gerdek gecesi kadınla, kocasından önce müslimlere birlikte olma hakkı verildiği anlatılır.

Hocam zaten soru sormuştum cidden bu dediğiniz doğruysa acayip kötü bu da bildiğin soy Kırım oluyor.

Ya bırak ya, kendi tarihinden bi-habersin, gelmişsin bana Osmanlı aşığı diyorsun. Derdin zorla Müslüman yapılması sanırım, merak etme şimdi orada bir tane adam akıllı Müslüman kalmadı. En hasları Boşnaklar'dı, onlar da o çok sevdiğini gördüğüm Sırplar tarafından katledildi zaten. Geri kalan bir avuç Boşnağın da feleği şaştı kaldı. Ben o toprakları kendi gözümle az-çok gördüm ki daha nicesini kitaplardan okudum. Türkler Anadolu'ya yapmadığı yatırımı Balkanlar'a yapmıştır. Halkın yüzyıllar boyu huzur içinde yaşaması sağlandı. Etnik ve kültürel kimliklerini yitirmelerine izin verilmedi, aksine korundu.

Tarihini bilmek ve doğruyu savunmak, Osmanlı aşığı olmaksa, en alası da benim o halde.
Şeriat ile yönetilen devletlerde kültür kimlik nasıl korunabilir. Yine söylüyorum kötünün iyisi bizi iyi yapmaz. Osmanlı'nın emperyalist olduğunu kabullenin. Adamlara ibadet etsin diye 1 tane kilise yapmadık. Bu mu saygı, kimlik koruma? Hatta bazı yerlerde kiliseleri yıktık.
Ciddi değilsiniz değil mi ? Hem yerli hem yabancı kaynaklara bakın balkan halklarının gayet mutlu olduğunu göreceksiniz. İsyan etmelerinin sebebi o zaman yayılan milliyetçilik akımıydı.
Tüm padişahlar 2. Mehmet gibi değildi. Adamlar hem 2. sınıf vatandaş hem de yurdundan edilip devşirme uygulanıyor.

Nasıl yani anlayamadım? Şimdi siz (büyük ihtimalle) müslümansınız. Elin adamı geliyor. Sana vergi bağlıyor ve seni 2.sınıf bir vatandaş ilan ediyor. Dinini yaşamana izin vermiyor.

Bu dediklerin doğru değil. Gerçekten tarih bakımından çok ama çok eksiksin.

Şeriat ile yönetilen devletlerde kültür kimlik nasıl korunabilir? Yine söylüyorum kötünün iyisi bizi iyi yapmaz. Osmanlı'nın emperyalist olduğunu kabullenin. Adamlara ibadet etsin diye 1 tane kilise yapmadık. Bu mu saygı, kimlik koruma? Hatta bazı yerlerde kiliseleri yıktık.

Osmanlı döneminde hiçbir ibadet yeri yıkılmamıştır, önce bunu öğrenmelisin. Ya restore edilip camii ye çevrilmiş ya da aynen bırakılmıştır.

Tarihinden bir habersin, zekiliğin ile her şeyi anlayabileceğini ve yorumlayabileceğini düşünüyorsun. Yarın bu mantık ile yüz yüze tartışmaya girersen, rezil olur çıkarsın.

Osmanlı'nın gayrimüslim politikasını bilmiyorsun.

Osmanlı'nın Balkan politikasından bir habersin.

Balkanlar'da bulunan devletlerin kültürlerini nasıl koruduklarından ve asimilasyona uğramamış olmalarından bir habersin.

Sana sadece üzülüyorum. Sırf müslüman diye koca devleti ve politikalarını bir kefede siliyorsun. Yazık.

Adamlara ibadet etsin diye 1 tane kilise yapmadık. Bu mu saygı, kimlik koruma? Hatta bazı yerlerde kiliseleri yıktık.
Kilise yok muydu? Komik olmayın Osmanlıda tonla kilise vardı gayette yaşıyordu insanlar ibadetlerini. Sorun çıkaranlar genelde Ermeniler ve azınlıklarlardı. Osmanlı gibi bir devleti en fazla bu kadar yanlış bilebilir bir insan herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı