MESEM'den açık liseye geçilebilir mi?

ben okula gittim hoca öğrenci belgesi ve ders notları içeren bir belge verdi bununla pazartesi günü halk eğitim merkezine git dedi gelişmelerden haberdar ederim
Tasdikname olması lazım kredilerin aynen aktarılacakmı diye sor özellikle yoksa derslerin sayılmaz sıfırdan liseye başlamış gibi olursun

Neden dostum? Biraz anlatabilir misin, berberlik bölümüne geçmeyi düşünüyorum.

Geçme herkes yanına aldığı kişiyi bir şeyler öğretmek için değil ayak işlerini yaptırmak için alıyor hiçbirinden hayır gelmez sana seni aylık sadece devletin aldığı maaşla bedavadan çalıştırdıkları yetmeşmiş gibi 10 dk bile geç gelsen iş yerine lafını yaparlar ama yeri gelir hep çıkış saatinden yarım saat 1 saat geç yollarlar hele ki berberliğe aslağa geçme hayatından soğursun tüm işletmelerin alayı aynı ondan dolayı komple MESEM'i bırakmak istersin ondan dolayı git açık liseye evde otururken istediğin mesleğe yavaştan evde yaparak başla tamir işi mi var mesela telefon tamiri mi git al hurda kırık bir tane al parçasını yap sat yavaştan öyle başlarsın hatta gidersin kurslarına 1 ayda orada sana temel şeyleri öğretirler yani kısacası MESEM'e geçme ha ama şöyle bir şey vardır babanın dükkanı vardır babanla aran iyidir sana gerçekten iyi davranıp işi öğretecektir o başka diğer türlü boş. Gidip dükkanları gezip sorarsın adam en başta çok samimi ve saygılı gelir öğretirim falan filan er maaşıda birkaç ay çalış sonra bakarız derler girersin seni ikide bir git şunu al bunu al sigara al falan boş boş ayak işleriyle dükkan temizletmeyle çalıştırırlar aradan geçer 5-6 ay haylağa aynıdır sen ne bir iş öğrenirsin ne de bir maaş alabilirsin daha sonra işletme değiştirirsin onlarda aynı şeyin laciverti olduğundan komple MESEM'i bırakmak istersin daha sonra da gençler iş beğenmiyor derler biz zamanında 14 yaşında yok şuraya buraya tek başımıza gidip çalışıyorduk deyip kendilerini överler dö artıkları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı