Meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

UHUHUU

Centipat
Katılım
6 Eylül 2022
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar. Kendim Kütahya'da yaşıyorum ve yakınımda TOBB (Türkiye odalar borsalar birliği) okulu var. İstediğim diğer okul Mersin mut Osman nuri Anadolu lisesi var. Hangisi daha iyi olur? İleride askeri sınavlara girmeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Milli savunma üniversitesinde alanından devam etme düşüncen varsa meslek lisesini öneririm fakat üniversitede ne okuyacağına henüz karar vermediysen Anadolu lisesi. Bu arada meslek lisesine gidersen arkadaş ortamına kapılıp dersleri boşlamamaya kesinlikle dikkat etmeni öneririm.
 
Öncelikle selamlar. Kendim Kütahya'da yaşıyorum ve yakınımda tobb (Türkiye odalar borsalar birliği) okulu var. İstediğim diğer okul Mersin mut Osman nuri Anadolu lisesi var. Hangisi daha iyi olur? İleride askeri sınavlara girmeyi düşünüyorum.

Anadolu lisesi tabii ki. Meslek lisesini hiç düşünme ben pişmanım.
 
Meslek lisesi bir şey katmıyor mu 🤣
Meslek lisesi okursan iş bulma imkanı daha kolay olur eğer üniversite hedefin varsa Anadolu tâbi.
 
Üniversite hedefin varsa meslek lisesini unut.
Meslek lisesinde teknik sınıfta uçak bakım okudum ek puan sayesinde tam burslu önlisans üniversite kazandım.Meslek lisesinde okuduğum için Üniversitem beni Uçak bakım firmasında uzun dönem staja gönderdi.Staj sonrası işe alındım ve şuan asgari ücretin 2.5 katından fazla kazanıyorum.Ama gidip saçma bölümler okursanız işsiz kalırsınız aynı şey üniversitede de geçerli.
 
Meslek lisesinde teknik sınıfta uçak bakım okudum ek puan sayesinde tam burslu ön lisans üniversite kazandım. Meslek lisesinde okuduğum için üniversitem beni uçak bakım firmasında uzun dönem staja gönderdi. Staj sonrası işe alındım ve şu an asgari ücretin 2.5 katından fazla kazanıyorum. Ama gibip saçma bölümler okursanız işsiz kalırsınız aynı şey üniversitede geçerli.

Ben üniversite hayali olanlar için önermiyorum derken mühendislik, avukatlık, tıp falan böyle yüksek hedefleri olanlar için söyledim çünkü 11-12'de hatırladığım kadarıyla kimya, fen gibi dersler kalkıyordu ve diğer derslere de meslek derslerine ağırlık verdikleri gibi pek düşmüyolardı. O yüzden diğer rakiplerine göre geride kalıyorsun kendin çalışmak zorunda kalıyorsun ama o zaman da staj giriyor araya adamakıllı çalışamıyorsun.
 
Meslek lisesi okuyup hiçbir şey katmıyor diyen kişi derste uyuyan tayfa herhalde. Okul seçimine nereye gidersen git çok dikkat et mümkünse köklü bir okul seçmeye dikkat et. Kendimden örnek vereyim Bursa da oturuyorum ve ülkenin en eski okullarından birinde okuyorum bu yaz staj yapmamız gerekiyordu ve biraz geç kalmıştık staj için büyük bir şirketin sahibine ulaştım adama adımı bile söylemeden staj yeri ayarladım. Bu örnek belki sadece meslek liseleri için geçerli olabilir fakat gelecekte de mezun olduğun okulun sadece isminden bile faydalanabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı