Meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

GeniesbarRegen

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam, ben bu yıl LGS öğrencisiyim. Bilgisayara vb. elektronik aletlere cok meraklıyım. Çoğu hocam da sen iyi bir bilgisayar mühendisi ol diyor. Ben ise arada kaldım, lisede meslek okuyup bilgisayar teknisyeni mi olsam yoksa anadoluya gidip üniversite mi okusam. Derslerim o kadar iyi değil, matematiğim çok kötü. Diğer derslerim ortalama, sizce? Obp: 60-65 arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer üniversite düşünüyorsanız Anadolu, meslek lisesinde okusanızda gidersiniz ama biraz daha fazla efor sarfetmeniz gerekir.

Meslek. Benim de bu tarz şeylere ilgim var fakat anadoluda okudum üniversite okuyacak isteğim veya ilgim de yok. Keşke meslek okusaydım diyor muyum? Yok ama o benden kaynaklı bir sorun çok umrumda değil.

Herkese selam, ben bu yıl LGS öğrencisiyim. Bilgisayara vb. elektronik aletlere cok meraklıyım. Çoğu hocam da sen iyi bir bilgisayar mühendisi ol diyor. Ben ise arada kaldım, lisede meslek okuyup bilgisayar teknisyeni mi olsam yoksa Anadolu'ya gidip üniversite mi okusam. Derslerim o kadar iyi değil, matematiğim çok kötü. Diğer derslerim ortalama, sizce? OBP: 60-65 arası.

Bilgisayara ilgiliysen matematiğininde normalden yüksek olması gerekiyor. Bende bir bilişim öğrencisiyim 86 OBP ile girdim bilişim sınıfına.

Herkese selam, ben bu yıl LGS öğrencisiyim. Bilgisayara vb. elektronik aletlere cok meraklıyım. Çoğu hocam da sen iyi bir bilgisayar mühendisi ol diyor. Ben ise arada kaldım, lisede meslek okuyup bilgisayar teknisyeni mi olsam yoksa anadoluya gidip üniversite mi okusam. Derslerim o kadar iyi değil, matematiğim çok kötü. Diğer derslerim ortalama, sizce? Obp: 60-65 arası.
Meslek lisesinde bilişim gibi üst düzey konularda eğitim yetersiz (puanı yüksek olan bir okul hariç). Bu yüzden bu işin üniversitesini okumanı tavsiye ederim obp düşük olabilir daha 8.sınıfsın çalışmazsan tabi ki düşük olur. Lisede sadece günde yarım saat verimli çalışmayla üni sınavından çok iyi bir sonuç elde edersin. Ben meslek lisesi bilişim mezunuyum Ağ işleriyle yada kodlama öğretiyorlardı bize yani kodlama ile aran yoksa hiç bulaşma derim hatta varsa da bulaşma çok kötü eğitim veriyorlar evde kendin öğrensen daha çok işe yarar. Okuduğun meslek lisesi kaliteliyse git, bizimkisi staj yeri bile bulamadı belediyede ayak işlerinde bedavaya çalıştım.

Benim de gelecek hayalim bilgisayar mühendisliğiydi hem de 9.sınıfta meslek lisesinde bilişim bölümündeydim. 10.sınıfta Anadolu'ya geçtim ve fark ettim ki matematik benlik değil ezberim iyi. Gelecek hayalimi ona göre değiştirdim ve şu an hukuk düşünüyorum. Yani demek istediğim eğer ciddi bir şekilde bilgisayar mühendisliğini düşünüyor isen matematiğini düzeltmeye çalış. Sonradan problem yaşama.

Meslek okursan en azından diploman olur ve bir iş öğrenirsin. Ayrıca 1 sene mezuna kalırım dersen de bir Anadolu'nun hazırlanacağı kadar hazırlanabilirsin Üniversiteye. Genelde meslek okuyanlar üniversite okumuyor, benim okuduğum okul çok programlıydı ve sınıfımdan üniversiteye giden 3-4 kişiden biri de bendim. Anadoluların çoğu yapamayınca bırakıyor ama meslekte en azından bir işin var ve bırakırsan o iş üzerinde çalışırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı