Meslek lisesi mi Sosyal bilimler lisesi mi?

Meslek lisesine gidersen eğer beyaz ve mavi yakalı çalışan dışında bir şey olman mümkün değil hayallerin büyükse meslek lisesini tercih etme.
Bu dediğiniz yanlış bir yönlendirme olur. Büyük hayallerden kastınız siyaset ise bir şey diyemem ama para kazanmak ise iyi bir mühendis milyonlar kazanabiliyor. Bu tamamen kişinin kendisinin ne yapmak istediği ile alakalı. İstemeyerek yapacağı bir işte zaten başarılı olamaz. Başarılı olduğu işte de zaten güzel kazanacaktır.

İstediğim liseyi kazanamazsam zaten mecbur olarak gideceğim.
Meslek liseleri kıymeti bilinmeyen liseler aslında. Bugün bu kadar işsiz olmasının sebebi de insanların meslek liselerini küçük görmesi. Şimdi ara eleman olmadığı için kendini geliştirmiş teknisyen ve teknikerler (hatta ustaları da bu işe dahil edebilirsiniz), birçok üniversite mezunundan daha yüksek paralar kazanıyorlar.

Yani meslek lisesine gitmeniz yolun sonu değil. Sadece diğer liselerdeki gibi ortamınız olmaz, yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü bu liselere giden kesim genelde sıkıntılı tipler oluyor. Ama geleceğinizi planlamanız için meslek lisesi size engel değil. Olay sizde bitiyor, çalışırsanız olur çalışmazsanız olmaz bu kadar basit.

Meslek liseleri kıymeti bilinmeyen liseler aslında. Bugün bu kadar işsiz olmasının sebebi de insanların meslek liselerini küçük görmesi. Şimdi ara eleman olmadığı için kendini geliştirmiş teknisyen ve teknikerler (hatta ustaları da bu işe dahil edebilirsiniz), birçok üniversite mezunundan daha yüksek paralar kazanıyorlar.

Yani meslek lisesine gitmeniz yolun sonu değil. Sadece diğer liselerdeki gibi ortamınız olmaz, yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü bu liselere giden kesim genelde sıkıntılı tipler oluyor. Ama geleceğinizi planlamanız için meslek lisesi size engel değil. Olay sizde bitiyor, çalışırsanız olur çalışmazsanız olmaz bu kadar basit.

Önerdiğiniz bölüm var mı meslek lisesi için.

Önerdiğiniz bölüm var mı meslek lisesi için.
Bu da yine ileride ne yapmak istediğiniz ile ilgili. El beceriniz varsa ve kirlenmekten çekinmiyorsanız, torna - tesviye bölümüne gidebilirsiniz. Masabaşı oturayım diyorsanız bilgisayar bölümleri var. Elektrikle uğraşmayı seviyorsanız elektrik-elektronik ve otomasyon bölümleri var. Yani sizin karar vermeniz lazım. Ben şahsen otomasyon bölümü, mekatronik alanı mezunuyum. Çok sevdiğim için de gayret edip Mekatronik mühendisliğini kazandım, mezun oldum ve halimden de gayet memnunum.

Bu da yine ileride ne yapmak istediğiniz ile ilgili. El beceriniz varsa ve kirlenmekten çekinmiyorsanız, torna - tesviye bölümüne gidebilirsiniz. Masabaşı oturayım diyorsanız bilgisayar bölümleri var. Elektrikle uğraşmayı seviyorsanız elektrik-elektronik ve otomasyon bölümleri var. Yani sizin karar vermeniz lazım. Ben şahsen otomasyon bölümü, Mekatronik alanı mezunuyum. Çok sevdiğim için de gayret edip Mekatronik mühendisliğini kazandım, mezun oldum ve halimden de gayet memnunum.

Bilişim teknolojileri olabilir aslında.

Bu dediğiniz yanlış bir yönlendirme olur. Büyük hayallerden kastınız siyaset ise bir şey diyemem ama para kazanmak ise iyi bir mühendis milyonlar kazanabiliyor. Bu tamamen kişinin kendisinin ne yapmak istediği ile alakalı. İstemeyerek yapacağı bir işte zaten başarılı olamaz. Başarılı olduğu işte de zaten güzel kazanacaktır.
Nasıl yanlış yönlendirme olur? Meslek lisesinden çıkan ve milyoner(dolar bazından) olan 10 kişi sayabilir misin?

Nasıl yanlış yönlendirme olur? Meslek lisesinden çıkan ve milyoner(dolar bazından) olan 10 kişi sayabilir misin?
Niye normal liseye giden herkes milyoner mi oluyor? Sen bana sayabilir misin düz liseye ya da anadolu lisesine giden 10 milyoner? Kendini geliştiren bir insan kazanabilir söylemek istediğim şey bu. Yoksa meslek lisesine giden insanlar milyoner oluyor gibi saçma bir iddiada bulunmadım ben de. Eğer meslek lisesinden mühendisliğe geçecek kadar çalışır, kazanır ve mezun olduktan sonra da kendini geliştirirse potansiyeli var diyorum sadece. Aynı potansiyel elbette diğer liseler için de var. Beyaz yaka olmak sabit düşük ücretle ömrünün sonuna kadar çalışacaksın demek değil. Kendini geliştirdiysen güzel paralar kazanabileceğin bir meslek grubu (en azından sözel bölümden birine göre potansiyeli daha yüksek.).

Niye normal liseye giden herkes milyoner mi oluyor? Sen bana sayabilir misin düz liseye ya da Anadolu lisesine giden 10 milyoner? Kendini geliştiren bir insan kazanabilir söylemek istediğim şey bu. Yoksa meslek lisesine giden insanlar milyoner oluyor gibi saçma bir iddiada bulunmadım ben de. Eğer meslek lisesinden mühendisliğe geçecek kadar çalışır, kazanır ve mezun olduktan sonra da kendini geliştirirse potansiyeli var diyorum sadece. Aynı potansiyel elbette diğer liseler için de var. Beyaz yaka olmak sabit düşük ücretle ömrünün sonuna kadar çalışacaksın demek değil. Kendini geliştirdiysen güzel paralar kazanabileceğin bir meslek grubu (en azından sözel bölümden birine göre potansiyeli daha yüksek.).

Her şey kendinde bitiyor kısacası.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı