Meslek lisesi nasıldır?

Anadolu liseleri bana hiç mantıklı gelmiyor. Üniversite hayali varsa zaten mecburen dershaneye gidecek. Meslek lisesinde ortamı beğenmezse en kötü MESEM'e geçer hem de cebine parasını koyar.

Dershane şart değil ki anadolu liselerinde. Dershaneler para tuzağından başka bir şey değil. Çoğu öğrencinin karı-kız ortamı olduğu için gittiği, sonrasında da dersleri kaynattığı, atanamayan/tecrübesiz öğretmenlerle dolu bir ticaret merkezi.

İyi anadolu liselerinde kaliteli bir eğitimle, dershanesiz çok iyi bir sıralama yapılabilir. Meslek liselerinin dezavantajı 10. sınıftan sonra kültür derslerinin epey azalıyor olması. 16 saat web dersi vardı bizim zamanımızda haftada. 16 saat ne demek? Her gün bilgisayar başındaydık ve çok da bir şey öğrenemiyorduk.

Staj oluyor, staj ekstra yorucu. 12. sınıfta staja gitmekten ders çalışamıyor öğrenciler.
 
Üniversite okuma gibi bir planın yoksa, iş hayatına erken atılmak istiyosan gidilir.

Doktor, mühendis gibi daha üst mertebe meslekler düşünüyosan gidilmez. O durumda düz liseye gider, yks'den iyi bir puan alır yoluna devam edersin.
 
Ortaokulda sürekli bilgisayarla ilgilendim tahtalar bozulduğunda tamir ettim. Bilişim hocam ile bilgisayarları tamir ettik vs puanım istediğim Anadolu lisesine yetiyor ama rehberlik hocam bu ilerlemem dolayı ile meslek lisesine gitmemi söylüyor. Gideceğim okul meslek lisesi olduğu için, gerginim. Acaba meslek lisesine gidenler bu ilerlemem dolayısıyla tavsiye eder misiniz?
Dershanemdeki bir arkadaş İTÜ/ODTÜ mezunlarına işi öğrettiğini söylüyordu. Kendisi elektrik-elektronik alanında çalışıyordu sanırım. Yani, kendini geliştirirsen çok çok iyi yerlerde olabilirsin. Gönlünde varsa yaz.
 
350 puan yapıp mahalle lisesine gittim. Orda da hiçbir şey öğrenemedim. Boş gidip boş geldim. Yıllarım boşa gitti.
Hocam bende 10 luk dilime girdim fakat nitelikli liseye gidememiştim bende mahalle lisesine gittim gayet bize güzelce öğretmişlerdi. Siz nasıl bir yere gittiniz anlamadım.
 
350 puan yapıp mahalle lisesine gittim. Orda da hiçbir şey öğrenemedim. Boş gidip boş geldim. Yıllarım boşa gitti.

Ona bakılırsa meslek lisesinden ekstra donanımlı, kalifiyeli çıkmayacak ki? Dediğim gibi liseden liseye değişir. Benim de yıllarım boşa gitti, ah vah ben de çekiyorum ama yapacak bir şey yok. Kişi zaten hevesliyse ve bireysel araştırmaya önem veriyorsa isterse zıttırıvent lisesi olsun yine donanımlı biri olarak çıkar.

Demek ki siz kendinizi bireysel olarak yetiştirmemişsiniz o süreçte. Yapacak bir şey yok.
 
Meslek lisesi daha önce derece yapmış ve TÜBİTAK 1. olmuş ama daha önce adı çıkmış bıçaklanma, kavga o yüzden kararsız kaldım öğretmenleri
İse çok önceden olduğunu savunuyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı