Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

Bilmiyorsanız konuşmayın, meslek liselerinin eğitimi imamhatip liselerinden daha iyi. İmamhatip lisesinden anca 2 yıllık sözel tutturupda hayatı biten insanlar tanıyorum.

Liseyi Full meslek lisesi okumuş birisiyim. Tanıdıklarım ve abilerim bazıları üniversite gitmek yerine meslek lisesinden bildiği ve yapabildiği meslek üzerine gittiler.
 
Ne gibi zarar mesela? Boş boş normal liseye gidip Türkçe vb. anaokulundan beri öğretilen dersleri mi görmek iyi? Yoksa meslek öğrenip, meslek lisesi diploması kazanıp, işe girip aç kalmamak mı iyi? Kızlara kötü görünmemek için meslek lisesi istemeyen tiplerden nefret ediyorum.

Sadece bi' matematik öğrensen yeter iş hayatında.
"Sadece bi' matematik öğrensen yeter iş hayatında." Uzun süredir gülmemiştim iyi oldu valla.
 
"Sadece bi' matematik öğrensen yeter iş hayatında." Uzun süredir gülmemiştim iyi oldu valla.
Elektirik elektronik ti bolum. 3.sinifta matematik ve biyoloji gormuyorduk. Kaldirilmisti. 2 saat fizik ve 2 saat kimya goruyorduk. Onda da kimse takmiyor dinlemiyordu dersi. Benim hayatimi kayirdirdi meslek lisesi. Gitmeyin kardesim gitmeyin yakmayin kendinizi. Aciga gecin ordan bitirin liseyi.
 
- 10 Sınıfa Geçtim.

- fizik, kimya, biyoloji Dersler de var.


Hocam Bide Lise Mezunu Olup da makine bölümünden iş bulabilirmiyim alıcağım maaş ne kadar olur?


- 10 sınıfa geçtim.

- Fizik, kimya, biyoloji dersler de var.

Hocam bir de lise mezunu olup da makine bölümünden iş bulabilir miyim alacağım maaş ne kadar olur?
Fizik, kimya ve biyoloji görmen iyi, üniversite sınavında bunlar ne demezsin. :)

Lise mezunu olup makine bölümünden iş çok rahat bulabilirsin, hatta mühendislerden daha rahat bulursun. Genellikle yapılacak iş belli bir seviyede oluyor ve mühendislerin çoğu yapmak istemiyor. Firmalarda mühendise x rakamı vereceğime teknikere x rakam veririm diyor.

Yani özetle 1 mühendise ihtiyaç varken 100 teknikere ihtiyaç oluyor ve dolayısıyla teknikerler daha rahat iş bulabiliyor.

Alacağın maaş senin ve iş yerinin durumuna göre değişir. Benim bir çok lise arkadaşım şu anda mühendislerden fazla maaş alıyor. Okuduğumuz okul çok iyi bir okuldu, dolayısıyla lisede öğrendiğimiz bilgiler, yaptığımız işler belli bir seviyedeydi. Örnek vermek gerekirse net 8000 TL alan arkadaşım var. Ama bu tamamen senin bilgine göre değişir. Ortalama bir tekniker 3.5-4 bin arasında başlangıç yapar, 10-12 bine kadar yolu var.
2 yıllık üniverste veriliyormuş meslek lisesinde doğru mudur hocam?

O konuda bilgim yok sistem değişmiş olabilir, dediğim gibi benim okuduğum dönemde şartlar başkaydı. Üniversite sınavından barajı geçip önlisans okuyabiliyorduk. Muhtemelen yine aynı olabilir ama araştırman gerek, yanlış bilgi vermek istemem.



Son olarak lise mezunu olarak rahat iş bulup çalışabileceğini düşünsem bile gerek ortamı için gerekse daha rahat iş bulabilmen, becerilerini geliştirebilmen için 2 yıllık bile olsa üniversite okumanı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı