Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

Şimdi şöyle hocam mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 2 programı vardır Anadolu meslek ve Anadolu teknik. Anadolu teknik programı daha çok ders ağırlıklıdır ve mezunları sınavsız 2 yıllık üniversiteye geçebilmektediranadolu teknik programı merkezi sınavla öğrenci alır. Anadolu meslek programı ise mesleki eğitim ağırlıklıdır üniversiteye sınavsız geçiş yoktur. Öğrencilerini yerel yerleştirmeyle alır.

O okulun hangi programına gireceğinizi sonradan seçemezsiniz LGS sonrası e- okuldan okul tercihi yaparken seçilir.

Şimdi anladım zaten ben Anadolu teknik programındayım 10.sınıfa geçtim dediğiniz şeyi ilk defa duydum. Öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Eğer gerçekten hakkını veren bir meslek lisesine gidersin direk iş imkanlarınız olur.
Hocam buna ek olarak okunan bölümün de önemi var, benim bölümümde stajdan sonra çalışmaya devam eden bir çok arkadaşım oldu. Benim staj yaptığım yerin üniversite mezunu şartı vardı uluslararası bir firmaydı o yüzden devam edemedim.

Şimdi şöyle hocam Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 2 programı vardır Anadolu meslek ve Anadolu teknik. Anadolu teknik programı daha çok ders ağırlıklıdır ve mezunları sınavsız 2 yıllık üniversiteye geçebilmektedirAnadolu teknik programı merkezi sınavla öğrenci alır. Anadolu meslek programı ise mesleki eğitim ağırlıklıdır üniversiteye sınavsız geçiş yoktur. Öğrencilerini yerel yerleştirmeyle alır.

O okulun hangi programına gireceğinizi sonradan seçemezsiniz lgs sonrası e- okuldan okul tercihi yaparken seçilir.
Yani kısacası benim tavsiyem lgs notunuz iyi bir Anadolu lisesine yetmiyorsa (bunun için yaklaşık %10 %9'luk bir dilime girmeniz gerekiyor) ve sizde sırf ismi Anadolu olduğu için yerel yerleştirmeyle alan bir Anadolu lisesine giderseniz ortalama bir eğitim alırsınız Üniversite sınavında iyi bir yer tutturamazsanız elinizde ne iş bulabileceğiniz bir meslek olur ne de Üniversitenin güzel iş bulabileceğiniz bir bölümünden diplomanız olur. 24 yaşınıza geldiğinizde öyle ortada dımdızlak kalırsınız.Bu yüzden yerel yerleştirmeyle alan bir Anadolu lisesine gitmek yerine puanı düşük olmayan bir Meslek lisesinin Anadolu teknik programına gitmeniz daha iyi olur .(Unutmayın makine bölümü çok zordur çok fazla ezber gerektirir gidecekseniz buna hazırlıklı olun)

Son düzenleme:
Direkt seni mesleğe hazırlar. O açıdan iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı