Meslek lisesi olan bir öğrenci üniversite okumadan iş bulabilir mi?

Bu hükümet dış borçlar mülteci durumu çok zor kardeşim bulsan da sigortasız günlük 50 TL alırsın.
Hayır, tamamen yanlış bilgi Meslek Lisesi öğrencilerinin iş yerleri daha doğrusu staj yerlerini devlet yani daha doğrusu okul kendisi buluyor ve yerleştiriyor staj süresi boyunca öğrenciyi denetleyecek 1 adet Koordinatör öğretmen veriliyor ve her ay denetliyor öğrencisini, bu süreçte sigorta ve maaş da mevcut staj hafta da 3 gün aylık 1000TL alınıyor nereden biliyorsun diye soracak olursanız en başta Meslek Lisesi öğrencisiyim ve babam 30 Yıllık Makine CNC öğretmeni meslek lisesinde.

Eğer staj yaptığınız yerde iş yeri sahibinin gözüne girerseniz lise mezunu olduğunuz anda sizi yanınıza alıp çalıştırmak isteyecektir.
Hayır, tamamen yanlış bilgi Meslek Lisesi öğrencilerinin iş yerleri daha doğrusu staj yerlerini devlet yani daha doğrusu okul kendisi buluyor ve yerleştiriyor staj süresi boyunca öğrenciyi denetleyecek 1 adet Koordinatör öğretmen veriliyor ve her ay denetliyor öğrencisini, bu süreçte sigorta ve maaş da mevcut staj hafta da 3 gün aylık 1000TL alınıyor nereden biliyorsun diye soracak olursanız en başta Meslek Lisesi öğrencisiyim ve babam 30 Yıllık Makine CNC öğretmeni meslek lisesinde.

Bir Meslek Lisesi öğrencisi olarak evet tabii ki Meslek Liselerinin olayı budur zaten sizi direk meslek hayatına hazırlarlar iyi bir bölüm seçerseniz özellikle Makine veya Elektronik öneririm ben Elektronik öğrencisiyim, Makine seçerseniz de CNC veya kalıpçılık öğrenerek lise mezunu olduğunuz anda CNC Operatörü olarak 5 bin lira maaşla başlarsınız bizzat şahit oldum arkadaşlarımdan daha doğrusu abilerimden.
Yurtdışında CNC Tornacılar iyi para alıyormuş.

Yurtdışında CNC Tornacılar iyi para alıyormuş.
Evet, özellikle Almanya'da makineciler ve CNC Operatörleri iyi maaş alıyor arkadaş kendini geliştirip dil ve bölümü üzerine 4 yıllık bir fakülte okursa Almanya'da rahat iş bulur. Gidebilirse tabii.

Bu yıl bitirdim meslek lisemi Elektrik elektronik endüstriyel bakım onarım dalı ile.

Staj yaptığım işletme asgeri ücret + sigorta teklif etti ben YKS için istemedim yani bulunabilir iş ama 2-3 yıl asgari ücret ile takılırsın.

Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum okulu bitirip 😊
Yolunuz açık olsun hocam. Önerim yurtdışı hayaliniz var ise kesinlikle üniversite okumak olacaktır meslek liselerinin eğitimi LGS ile alan yerler hariç eğer LGS puanınız ile girmeyecekseniz üniversite kazanmak çok zor tavsiyem değil.
Bu yıl bitirdim meslek lisemi Elektrik elektronik endüstriyel bakım onarım dalı ile.

Staj yaptığım işletme asgeri ücret + sigorta teklif etti ben YKS için istemedim yani bulunabilir iş ama 2-3 yıl asgari ücret ile takılırsın.
Hocam İnönü mezunu musunuz?

Olur tabii ki. İlkokul arkadaşım makine bölümü okudu. Ardından 2-3 sene çalıştı şimdi ise kendi dükkanını açtı. Ben hala okuyorum mühendis olsam bile onun aldığı parayı alamayacağım. Önemli olan kendini geliştirmek. Makine bölümünü bitirip kendini geliştirir ve kalifiyeli bir eleman olursanız her türlü iş bulursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı