Meslek lisesi ve Mesleki Anadolu lisesi arasındaki fark nedir?

NyveX

Picopat
Merhaba, yarın LGS'ye gireceğim, açıkça bir şey tutturacağımı zannetmiyorum, OBP ilçemdeki tüm liselere yetiyor ama ben mesleki teknik Anadolu lisesi ile meslek lisesi arasındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesi seçeceğin bölümle alakalı mesleki dersler verir. Akademik dersler çok azdır.

Mesleki anadolu ise meslek lisesinde daha az şekilde meslek dersi görürsün, akademik dersleri de görürsün. Anadolu kısmı üniversite hayali olanlar içindir.

Zaten her meslek lisesi iki tarafı da bulunduruyor diye biliyorum.

Birisi meslek öğretimi ağırlıklı, diğeri de hem meslek hem akademik odaklı kısaca.
Staj konusunda farklılık varmı

Meslek lisesi seçeceğin bölümle alakalı mesleki dersler verir. Akademik dersler çok azdır.

Mesleki anadolu ise meslek lisesinde daha az şekilde meslek dersi görürsün, akademik dersleri de görürsün. Anadolu kısmı üniversite hayali olanlar içindir.

Zaten her meslek lisesi iki tarafı da bulunduruyor diye biliyorum.
Staj konusunda bir farklılık varmı

Staj konusunda bir farklılık varmı
Meslek tarafı 12. sınıfta bizim okulda haftada 2 gün okula geliyor, 3 gün staja gidiyor okul vaktinde, hafta içi.

Teknik taraf yani akademik taraf ise 11. sınıf bittiği zaman yazın 40 günlük(haftada 5 gün, yani 2 aya denk geliyor) yapıyor. Haftasonları tatil olduğu için 2 aya uzuyor.

Anadolu lisesi seni üniversiteye, meslek lisesi seçeceğin mesleğe hazırlar.
Kısacası üniversite hedefin var ise Anadolu Lisesi tercih edebilirsin yoksa eğer elinde garanti bir mesleğin olmasını istiyorsan Meslek Lisesi tercih edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı