Meslek Lisesi veya MESEM'e geçmeli miyim?

737973

Decipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selamlar Sosyal üyeleri. Bu sene benim için zor bir seneydi. Liseye yeni geçtim, yeni dersler, yeni ortam falan derken okulu neredeyse bitirdik. 1. dönem çok iyi gidiyordu derslerim. Kötü olan 3 dersim vardı. Fakat 2. dönemin ilk sınavları çok da iyi gelmedi, neredeyse 6 dersten kalıyorum. Ailem bana düz lisede bir şey yapamayacağımı, en azından meslek lisesine gidip bir iş öğrenmemi söylüyor. Ben ise meslek lisesine o kadar da sıcak bakmıyorum. Meslek lisesinin ortamı, dersleri, hocaları genelde iyi olmuyor. Şahsi fikrim Anadolu'dan devam edip ileride de dil bölümünü seçmek. Ama yapabilir miyim, veya bu sene sınıfı geçebilir miyim bilmiyorum. Ortaokulda derslerim çok iyiydi, bu sene de ilk dönem derslerim iyiydi dediğim gibi sadece 3 dersten kalıyordum, yani kısaca (bence) vasat bir öğrenci değilim, o yüzden ben Anadolu'dan devam etmek istiyorum ama sınıfta kalırsam 1 senem boşa gitmiş olacak. Seneye de yapamayıp tekrar sınıfta kalırsam eğitim hayatım biter. Aklımı karıştıran yer burası yani. Sizce ne yapmalıyım? Anadolu'dan devam mı etmeliyim yoksa meslek lisesi veya MESEM'e mi geçmeliyim?

Selamlar sosyal üyeleri. Bu sene benim için zor bir seneydi. Liseye yeni geçtim, yeni dersler, yeni ortam falan derken okulu neredeyse bitirdik. 1. dönem çok iyi gidiyordu derslerim. Kötü olan 3 dersim vardı. Fakat 2. dönemin ilk sınavları çok da iyi gelmedi, neredeyse 6 dersten kalıyorum. Ailem bana düz lisede bir şey yapamayacağımı, en azından meslek lisesine gidip bir iş öğrenmemi söylüyor. Ben ise meslek lisesine o kadar da sıcak bakmıyorum. Meslek lisesinin ortamı, dersleri, hocaları genelde iyi olmuyor. Şahsi fikrim Anadolu'dan devam edip ileride de dil bölümünü seçmek. Ama yapabilir miyim, veya bu sene sınıfı geçebilir miyim bilmiyorum. Ortaokulda derslerim çok iyiydi, bu sene de ilk dönem derslerim iyiydi dediğim gibi sadece 3 dersten kalıyordum, yani kısaca (bence) vasat bir öğrenci değilim, o yüzden ben Anadolu'dan devam etmek istiyorum ama sınıfta kalırsam 1 senem boşa gitmiş olacak. Seneye de yapamayıp tekrar sınıfta kalırsam eğitim hayatım biter. Aklımı karıştıran yer burası yani. Sizce ne yapmalıyım? Anadolu'dan devam mı etmeliyim yoksa meslek lisesi veya MESEM'e mi geçmeliyim?

Bir meslek liseli çıkışlı biri olarak düz liseden devam et aileden kalma bir meslek veya ilgi yoksa meslek lisesi maalesef olmuyor hele ki üniversite hayali varsa. Bu meslek liselerinin üniversite kazanamadığı anlamına gelmez ama onlar 2 adım öndeyken sen 2 adım geride olacaksın.

Selamlar Sosyal üyeleri. Bu sene benim için zor bir seneydi. Liseye yeni geçtim, yeni dersler, yeni ortam falan derken okulu neredeyse bitirdik. 1. dönem çok iyi gidiyordu derslerim. Kötü olan 3 dersim vardı. Fakat 2. dönemin ilk sınavları çok da iyi gelmedi, neredeyse 6 dersten kalıyorum. Ailem bana düz lisede bir şey yapamayacağımı, en azından meslek lisesine gidip bir iş öğrenmemi söylüyor. Ben ise meslek lisesine o kadar da sıcak bakmıyorum. Meslek lisesinin ortamı, dersleri, hocaları genelde iyi olmuyor. Şahsi fikrim Anadolu'dan devam edip ileride de dil bölümünü seçmek. Ama yapabilir miyim, veya bu sene sınıfı geçebilir miyim bilmiyorum. Ortaokulda derslerim çok iyiydi, bu sene de ilk dönem derslerim iyiydi dediğim gibi sadece 3 dersten kalıyordum, yani kısaca (bence) vasat bir öğrenci değilim, o yüzden ben Anadolu'dan devam etmek istiyorum ama sınıfta kalırsam 1 senem boşa gitmiş olacak. Seneye de yapamayıp tekrar sınıfta kalırsam eğitim hayatım biter. Aklımı karıştıran yer burası yani. Sizce ne yapmalıyım? Anadolu'dan devam mı etmeliyim yoksa meslek lisesi veya MESEM'e mi geçmeliyim?
Kral kendine inanıp çalışırsan anadolu lisesi daha mantıklı ama ben çalışamam düzenli felan diyosan en azından meslekde meslek öğrenirsin.

1. Dönem:
e-Okul-İlkÖğretim-Uygulamaları-05-08-2025_09_09_PM.png

2. Dönem:
1746728304866.png

Şunlarıda koyayım buraya. Sizce düzeltebilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı