Meslek Lisesi vs Açık Lise

Meslek lisesi zaman kaybı değil. Öncelikle vizyonunla alakalı bir şeyi olmak istiyorsan ve o branşın meslek lisesinde mevcutsa altyapısı lisede oturtup, staj zamanında mesleği idrak edip o meslek yolunda ilerlemek için üniversitede kendini çok daha iyi yerlere getirdiğinde tecrüben olmasa da en azından bir şeyi biliyorum diyebilirsin. Açığa geçip çalışmaya başlamanı tavsiye etmem. Durumunu bilmiyorum, tabii ki de nerede çalışacağını da ama yakınındaki insanlar ileride hedefleri olan insanlar olsun. En azından "Şu mesleği yapmak istiyorum" diyenler olsun. Yanında ağzında sigarası olan, sana hiçbir şey katmayan sana ileride asla yapmayacağın bir mesleği öğretmek için hakaret eden insanların bu yaşta yanında olmasını istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum okul zamanında çalışmaktan bahsediyorum ben. 4 yıl boyunca çalışmaktan bahsediyorum. Bunu yaparsa meslek lisesinde alacağı meslek eğitiminden çok daha iyi yerlere gelir. Meslek liseleri şu an için boş liselerdir buraya da yazıyorum. Aslında en iyi liseler olabilecekken değer verilmemesinden dolayı böyle olmuş. Boşu boşuna okudum meslekte.
Boş olduğunu hiç düşünmüyorum. En kötüsü olsa bile bir şeyler öğretiyorlar. Öte yandan kişi illa tecrübe edinmek istiyorsa meslek lisesi ile çalışmayı aynı anda yürütebilir. Meslek liseleri hem bir şeyler öğretiyorlar, hem de açık liseden mezun olmaya göre çok daha avantajlı Türkiye şartlarına göre.

Açık liseden mezun olmanın 1 tane bir avantajı yok. Bir işe girmeye çalıştığın zaman şurada burada tecrübem var ama açık lise mezunuyum demek olmuyor ne yazık ki. Bu ülke için her şey diploma.

Boş olduğunu hiç düşünmüyorum. En kötüsü olsa bile bir şeyler öğretiyorlar. Öte yandan kişi illa tecrübe edinmek istiyorsa meslek lisesi ile çalışmayı aynı anda yürütebilir. Meslek liseleri hem bir şeyler öğretiyorlar, hem de açık liseden mezun olmaya göre çok daha avantajlı Türkiye şartlarına göre.

Açık liseden mezun olmanın 1 tane bir avantajı yok. Bir işe girmeye çalıştığın zaman şurada burada tecrübem var ama açık lise mezunuyum demek olmuyor ne yazık ki. Bu ülke için her şey diploma.

İlgilendiğin mesleğe göre değişir. Ben meslekte bilişim okudum ve öğrendiğim hiçbir şeyi okuldan öğrenmedim. Kendim çalışıp kodlama vs öğrendim.

Meslek lisesinde çok yüzeysel ve temel seyler öğretiyorlar. Yazları tanıdığım bir yerde çalıştım ve inan bana 4 yıl orada çalışsaydım bana daha fazla şey kazandırırdı, stajımı da orada yaptım zaten. Bu arada ben boş konuşmuşum herkes için aynı olamaz bu dediklerim. Ayrıca okul ile çalışmak nasıl birlikte olacak anlamadım?

İlgilendiğin mesleğe göre değişir. Ben meslekte bilişim okudum ve öğrendiğim hiçbir şeyi okuldan öğrenmedim. Kendim çalışıp kodlama vs öğrendim.

Meslek lisesinde çok yüzeysel ve temel seyler öğretiyorlar. Yazları tanıdığım bir yerde çalıştım ve inan bana 4 yıl orada çalışsaydım bana daha fazla şey kazandırırdı, stajımı da orada yaptım zaten. Bu arada ben boş konuşmuşum herkes için aynı olamaz bu dediklerim. Ayrıca okul ile çalışmak nasıl birlikte olacak anlamadım?
Okulundan çıkar, akşam çalışmaya gider kişi çok istekliyse. Ya da gider hafta sonu için gider çalışır. Ayrıca yazları çalışarak size bir şeyler katmışlar, gayet güzel bir şey bu fakat diplomanız yoksa anlamı yok. Kuru kuru biliyorum demekle bir yerlere giremezsiniz ne yazık ki.

Yazları kendinize bir şeyler katmışsınız ekstra ve üstüne okulunu okumuşsunuz. Şimdi diploma ile beraber kendinize bir şeyler kattığınız için bir yerlere girme şansınız daha yüksek. Özellikle sadece kuru kuru açık lise okuyan birine göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı