Poyraz Kuzgun
Hectopat
Daha fazla
Engel değil. Sadece üniversite sınavıyla gideceğin için almadığın dersler problem olabilir. Fakat çalışırsan sorun olmaz. Bilişim alanı senin için avantajlı olur yazılımın belirli bir düzeyde temelini öğrenirsin. Mantığını da çözersin en azından.Arkadaşlar seneye alanı elektrik-elektronik teknolojisi alanı.
Bilişim teknolojileri alanı.
Olan bir meslek lisesine gideceğim. Yazılım mühendisi olmak istiyorum meslek lisesi bunun için bir engel mi?
Bende lisede bilişim okumuştum 2014'te mezun oldum. Bizim zamanımız da kimse ders çalışamadı derslerin bir çoğunu almadık zaten, bir de staj durumları vardı sınava odaklanamadık. Birkaç kişi üniversite sınavında çok düşük puanlar alıp 2 yıllık programcılığa gittiler. Oradan da DGS sınavına girip 3. sınıftan yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği falan hep mühendisliklere geçtiler.
Yani demek istediğim üniversite sınavında 4 yıllık bölüm kazanamazsan bile en kötü ihtimal 2 yıllığa gidip oradan aktarmalı 4 yıllık bölüme de geçebilirsin. Yani hedefi belirlersen gidebilmek için alternatif çok.