Meslek lisesinde başarılı olabilir miyim?

x4manjou

Centipat
Daha fazla  
Merhaba meslek lisesinde mobilya bölümünde okuyorum matematiğim hiç iyi değil ama çizim ve uygulama derslerinde başarılıyım. İleride bu mesleği yapabilir miyim? Sizce makineleri de çok güzel kullanabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba meslek lisesinde mobilya bölümünde okuyorum matematiğim hiç iyi değil ama çizim ve uygulama derslerinde başarılıyım. İleride bu mesleği yapabilir miyim? Sizce makineleri de çok güzel kullanabiliyorum.
Mobilya işleri matematik ister. Ölçümlerde v.b gerekli olur.

@abadestliveled gülme sebebin dostum?

Çizimde başarılı olman artı, lakin yukarıda ki arkadaşında dediği gibi mobilya işleri teorik matematikten çok temel ölçü ve hesaplama üzerine kurulu. Bu alanda kendini geliştirmelisin bu da bol pratik gerektiriyor. Konu hakkında udemy de ücretsiz dersler vardı hatırladığım kadarıyla, göz gezdirebilirsin.

Matematiğinin şuanda kötü olması mesleği yapmana engel değil. Ama sorunu tam anlamadım. Üniversite kısmından mı bahsediyorsun yoksa zanaat anlamında mı?

Tabii ki olabilirsin. İşin pratik kısmı hallolduktan sonra teorik kısmı çokta önemli değil. Yine de aritmetiğini ve ölçü becerini en azından iyi tut.

Hayatının her köşesinde hesap makinesi mi olacak? 🙂
Millet dalga geçer.
Millet dalga mı geçer 😨
Vay başımıza gelen haller 😕

@abadestliveled tabii dalga geçerler hocam :). Makinesini alsam işsiz kalacak derler.
O zaman hesap makinelerinizi iyi tutun dostlar 😁
Şaka bir yana demek ki konu sahibi başarılı olamayacak. En iyisi kısa zamanda okulu bırakıp matematik çözsün. "Millet" dalga geçtiği için konu sahibinin başarılı olamamasına kötü oldu 😰

Mobilya işleri matematik ister. Ölçümlerde vb gerekli olur.

@abadestliveled gülme sebebin dostum?

Matematiğe kafa yormaya çalışıyorum fakat bazı işlemleri her zaman unutuyorum

Çizimde başarılı olman artı, lakin yukarıda ki arkadaşında dediği gibi mobilya işleri teorik matematikten çok temel ölçü ve hesaplama üzerine kurulu. Bu alanda kendini geliştirmelisin bu da bol pratik gerektiriyor. Konu hakkında udemy de ücretsiz dersler vardı hatırladığım kadar.
Ölçü ve matematiğe çalışmaya başladım biraz ama anlamıyorum nereye nasıl birşey yapacağımı üstesinden geleceğim umarım

Matematiğinin şuanda kötü olması mesleği yapmana engel değil. Ama sorunu tam anlamadım. Üniversite kısmından mı bahsediyorsun yoksa zanaat anlamında mı?
10. Sınıfım üniversite olarakta iç mimarlık düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı