Sana bağlı, normalden çok çalışman gerekecek çünkü hem staj yapacaksın hem de okul ortamı derse çok uygun olmadığından. Dershane sana faydalı olur konuları önden işleyerek gidersiniz lakin dershaneyi size tüm konuyu anlatacak şekilde düşünmeyin. Size konuyu az ve öz şekilde önceden anlatacaklar gerisini siz okuldaki hocanızdan alarak tamamlayacaksınız.
Objektif ol ve yapabileceğini düşünüyorsan böyle devam et sonunda başarılı olursun. Yapamam diyorsan ise okulunda devam et. Stajdan sonra fabrikalarda vs. Usta başı olarak filan çalışabilirsiniz. Maaşları da fena değil.
Meslek yönünden sıkıntı yok açıkçası ortada kalmam diye düşünüyorum meslek olduğum için ama bir yanımda üniversite oku diyor ege üniversitesini vb görünce daha çok istiyorum ama aklıma bir anda meslek lisesi olduğum geliyor 11. sınıf olduğum içinde sağlık lisesine giremiyormuşum herhalde olmasaydım düşünmeden sağlığa girerdim.
Üniversite okumuş olmak bir işe yaramıyor dostum bu arada 84 yaşında ki babannen dışında artık kimse bunu umursamaz ve Türk Üniversitelerinin Diplomaları Tuvalet kağıdından daha değersiz ve prestijsiz.
Mühendislik de basit bir şey değil bence kariyer konusunda ne istediğini biraz daha düşünmelisin.
Şu an elektrik üstüne staj göreceğim yani o bölümü okuyorum büyük ihtimal yine onun üzerinden gideceğim yani elektrik muhendisi olacağım fakat daha iyi şeyler de başarmak istiyorum.