Meslek lisesinde başarılı olmak için fiziksel olarak güçlenme tavsiyesi

Meslek lisesine gideceğim ve 3 aylık tatilde dövülmemek için düzenli beslenip kilo almayı ve boy uzamayı düşünüyorum. 1.54cm boyum ve 50 kilodan azım bu yüzden çok önemli. Teknik mesleki Anadolu lisesine gideceğim, tavsiyeleriniz var mı?

Sırf meslek lisesi için kas yapmak mantıklı değil. Artık çoğu okulda kavgaya karıştığın an tasdiknameni verip seni şutluyorlar.

Meslek lisesine gideceğim ve 3 aylık tatilde dövülmemek için düzenli beslenip kilo almayı ve boy uzamayı düşünüyorum. 1.54cm boyum ve 50 kilodan azım bu yüzden çok önemli. Teknik mesleki Anadolu lisesine gideceğim, tavsiyeleriniz var mı?

Dostum liseleri gidip TikTok'tan, o düşük kesimlere hitap eden liseli Türk dizilerinden öğrenmeyin lütfen rica ediyorum. Meslek liseleri bildiğiniz gibi sorunlu yerler değil.2. döneme bütün sıkıntılı tipler şutlanıyor okuldan rahat ol. Kendi gelişime ve hocaların ilk başta gözüne girmeye çalış. Sonrası gelir zaten.

Okulda eli yüzü düzgün olmayanların çoğunlukla en düşük nota sahip olduğunu varsayarsak, ve en düşük notla gidilen liseninde meslek liseleri olduğunu düşünürsek (Gideceğim lise 60 OBP) dövülme ihtimalimin fazla olduğunu çıkarabiliriz.

Nasıl bir korelasyon bu? O zaman şöyle diyelim: En çok kitap okuyanların gözlük takma ihtimali yüksek, gözlük takanların da dizi izleme oranı düşükse kitap okuyanlar dizi izlemiyor gibi absürt bir çıkarım olur bu sizin dediğinize paralel olarak. Tesadüfle nedenleri karıştırmışsınız.

Meslek liseleri önü açık liseler. Bende meslek lisesi mezunuyum rahatlıkla iş buldum çalışıyorum bunları düşünmek yerine geleceğine odaklanıp yaptıgın iş veya bölüm üzerine odaklanmasın zaten sorunlu öğrencileri okuldan direk atıyorlar .

Meslek liseleri kavgaya değil, mesleki gelişime odaklanan kurumlardır. Siz olumsuzluklardan uzak durduğunuz sürece onlar da sizi rahatsız etmez.
İnsanlar oraya meslek öğrenmeye gidiyor, birilerini pataklamaya değil.

Evet kurumlar mesleki gelişime odaklanıyor ama içindekilerin çoğu öyle değil. Sadece meslek öğrenmek isteyenler değil, vatana millete hayrı dokunmayacak tipten insanlar da sınavdan yüksek puan alamadıkları için meslek liselerine giriyor.

Dostum sana vereceğim tavsiye ise çok içine kapanık olmaman ve bu tarz tiplerle muhattap olmaktan kaçınman. Eğer zorbalık görürsen okul idaresine mutlaka bildir. Kendini geliştirmen için ise fitness veya calisthenicse başlamanı öneririm.

Hangi bölüme gittin abi?
Makine bölümüne gitmiştim orada CNC torna freze oğretmişlerdi temel düzeyde tabii ayrı olarak SolidWorks gibi programlar öğretmişlerdi. Üniversite okuyup mühendislik yapmak istiyordum ama elimden çok gelmedi 1 senedir çalışıyorum bir silah fabrikasında Sen mesela makine bölümü istersen üniversitesini okuyabilirsin kendini de ayrı olarak kendini geliştirmeni öneririm kötü meslek değil. Dediğin kavga dövüş düşünme hayatına geleceğine odaklan sana tavsiyem

Makine bölümüne gitmiştim orada CNC torna freze oğretmişlerdi temel düzeyde tabii ayrı olarak SolidWorks gibi programlar öğretmişlerdi. Üniversite okuyup mühendislik yapmak istiyordum ama elimden çok gelmedi 1 senedir çalışıyorum bir silah fabrikasında Sen mesela makine bölümü istersen üniversitesini okuyabilirsin kendini de ayrı olarak kendini geliştirmeni öneririm kötü meslek değil. Dediğin kavga dövüş düşünme hayatına geleceğine odaklan sana tavsiyem

Bilgisayarlı makine imalatı güzel bölüm ben de ondan mezunum. Dediği gibi arkadaşın çizim programları vs. derken donanımlı biri yapıyor seni bu bölüm. @yusufselim766 Bana kalırsa teknik sınıfta kal işi öğren kavga vs. güçlü de olsan bir çakıya bakıyorsun o yüzden herkes yoluna bakmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı