Meslek Lisesinde okuyanların iyi bir geleceği olmuyor mu?

332579

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
3.659
Makaleler
3
Çözümler
25
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da dediğim gibi. Meslek lisesinde okuyanların iyi bir geleceği olmuyor mu? Ben anlamadım eğer onlarda üniversite sınavına giriyorsa neden iyi bir gelecekleri olmuyor? Her şey üniversite sınavına bakmıyor mu sonuçta?
 
Liselerin hiçbir önemi yok ortalaman önemli tabi meslek lisesinin avantajı bir meslek öğrenip onun belgesini alıyorsun o mesleği üniversite okumadan da yapabiliyorsun. Üniversitelerin de iş bulmak, hayatını düzenlemek gibi bir amacı yok, üniversiteler akademisyen yetiştirir, üniversiteler sana bir şeyleri nasıl öğrenebileceğini öğretir. Üniversite okursun ama üstüne koymazsan iyi bir geleceğin olmaz.
 
Liseler sadece arkadaş ortamını değiştirir. Meslekte tamamen şans, ya torbacılara denk gelirsin ya da mizah anlayışı güzel yiğit delikanlılara yani tamamen şans. Anadolu iyidir bence bunun için.
 
İyi bir Anadolu teknik lisesinde okursan en azından daha kolay bir şekilde Ön Lisans'a oradan da DGS ile Lisans'a daha düşük puanlar ile geçiş yapabilirsin. İlaveten gördüğün mesleki derslerde kendini yeterince eğitirsen üniversitede belirli dersleri adeta yatarak geçebilirsin, elbette lisede benim gibi Matematik 'ten hoca zoru ile geçersen Matematik 'de biraz zorlanabiliyorsun. Ben inşaat teknolojisi bölümünde laboratuvar okudum ATL'de, üniversite tercihleri daha açıklanmadan bir firmada yeni mezun jeoloji mühendisinden bir miktar yüksek ücretle işe başladım 2014'te. 1 yıl çalıştıktan sonra ön lisans okudum, şimdi lisans 'dayım.
Meslek Lisesi 'nde önü açık bölümleri seçersen üniversite okumasan bile teknisyen olarak kendi hayatını asgari ücretin üzerinde idame ettirebilirsin. Ancak Anadolu Lisesi okuyup üniversiteye gitmez isen kasiyer olmaktan ileri geçmek imkansıza dönüyor.
 
Gittiği bölümde eğer sıkı konuları takip edip derslerine önem verirse mezun olduğu zaman elbet olur ama meslek lisesine gidenlerin çogun derslerine önem vermiyor arkadaşım demişti sınıfta hocanın yazdığını yazan 3 kişi varmış sadece yani.
 
Dayim meslek lisesinde mezun.
Gunde 8 saat fabrikasa asiri kolay bir iste calisiyor.
Evli, iki tane cocugu var ve mutlu.
 
Aslında meslek lisesinde okuyanların geleceği daha iyi olur, işin temelini istenilen meslek üzerinden alıyorlar. Fakat nerede it kopuk varsa meslek liselerine dolduğu için, okuyacak gençler de bu serseri grubundan etkileniyor ve başarısız oluyorlar ne yazık ki.
 
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da dediğim gibi. Meslek lisesinde okuyanların iyi bir geleceği olmuyor mu? Ben anlamadım eğer onlarda üniversite sınavına giriyorsa neden iyi bir gelecekleri olmuyor? Her şey üniversite sınavına bakmıyor mu sonuçta?

Şöyleki meslek liselesinde sınavsız olan kısımda daha az ders görürsünüz atıyorum matematik Anadolu'da 5 görüyorsanız meslekte 2 görürsünüz üntiversite sınavına tek meslek liseleleri girmeyecek Anadolu liseleri fen liseleride girecek onalr daha fazla ders gördüğü için 1 0 önde olacaklar diyebilirim.
 

Geri
Yukarı