Meslek lisesinde "uçak bakımı" okuduktan sonra üniversite okumak gerekir mi?

Under Taker

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an 11. sınıfım ve liseden sonrası için bayağı karasız kaldım diyebilirim. Bildiğim kadarıyla THY çok önceden meslek lisesinden alım fazlasıyla yapıyormuş fakat son yıllarda liseden alım çok nadir oluyormuş. Benim aklımı karıştıran nokta ise geçen ay THY'den okuluma geldiler ve 2-3 saatlik konferans ve soru-cevap tarzı bir şey yaptılar. Dediklerine göre şirket işe alım politikasında değişikliğe gideceklermiş ve tekrardan liseden teknik destek personeli olarak alım yapmaya başlayacaklarmış. Sizce üniversite okuyup öyle THY'ye girmek mi daha mantıklı yoksa liseden direkt TDP olarak girmek mi daha mantıklı? Sonradan teknisyen ne kadar sürede ve nasıl olabilirim? Liseden girersem atölyede mi yoksa hangarda mı olurum? Üniversite okumamak shgm veya easa B1.1 lisansı ve tip sertifikası almak için bana sıkıntı çıkartır mı? İleriye dönük kariyer planlarında ne gibi farklar olur? Maaş farkı, çalışma koşulları vs. olarak ne gibi farklılıklar olur?(yeni üniversite mezunu ve 4 yıl tecrübeli lise mezunu olarak). Siz olsaydınız hangisini yapardınız? İngilizcem iyi B2-C1 arası, teknik bilgimde iyidir diyebilirim hem easa hem shgm farklı modül sınav soru örneklerini biraz inceledim ve biraz çalışsam geçerim diye düşünüyorum. Matematik temelim biraz zayıf ve bu sene matematik yok. İnternettede "ilk 50bin sıralama dışındaki üniversiteleri okumanın pek bir faydası" yok tarzı pek çok şey var ki bende aslında bu görüşteyim. Önlisansda falan pek düşünmüyorum.

@painkiller @Jira @claswan siz forumda bu sektörün içindeki bilgili insanlarsınız beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı