Meslek lisesinden Anadolu lisesne geçmek

"Zor okula gidip zor ortama alışın ki sınavda başarılı olun." bu beni motive etti.


Bende şeyh Şamil de okuyorum İstanbul da Erasmus yapmak için çok çalışıyorum güzel bir okul
İÜ Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum Lise ve Üni stajını bankada tamamladım emin ol iş bulmak ve çalışmak kolay fakat bende istanbuldan göç ettim güzel bir kariyer planlamam ve takibim vardı uluslarası denetim şirketine girecektim mali denetçi olarak fakat istanbuldan taşındım.

Yüksek lisans ve kariyer odaklı devam ediceksen gideceğin şehirde sağlam konut/kira temeli atman şart bunları göz önünde bulundur.

Erasmus dile bakar bir dil kursuna yazılır sınavdan yüksek puan alırsan gidersin devlet zaten 250 EURO yardım yapıyor ki bu yeter yetmez senin gideceğin yere bağlı.

Şuanki okuduğun okulu değil gideceğin okulu düşün, Şuan erasmus düşünebilirsin fakat bir hoca çıkar karşına hedeflerin asgari ücret alayım yetere döner gelecekteki okulunu düşün !

"Zor okula gidip zor ortama alışın ki sınavda başarılı olun." saçma bir kuramdır çünkü her çocuğun zekası bir değildir. Çocuk Anadoluda başarısız olursa OBP si düşer ve TYT, AYT sınavlarında 500 yapsa bile 450 geçemez.


Hocam istisnalar kaideyi bozmaz ayrıca elin tokadını yemeyen kendininkini balyoz zannedermiş. Lise öğrencilerinin %25'i meslek liselerinde okuyor buna karşın ben 26 yaşındayım 8 yıldır kampüslerdeyim, topluluklardayım ve hayatımda 1(bir) tane bile meslek lisesi mezunu arkadaş ile karşılaşmadım. Zaten meslek lisesi denilen naneyi okuyan adamın ortalama bir sıralama yapması dahi çok zor hem çok az temel ders görüyorlar hem de staj için dünya vakit kaybediyorlar. Sayısal 100-150k sıralama yapabilen bir meslek lisesi öğrencisine helal olsun derim.
Meslek lisesi okuyan MYO veya daha prestijli okulları kovalıyor çünkü alt gelir grubundaki insanlar böyle düşünür.

Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitei, Eskişehir Üniversitesi, anadolu üniversitesi gibi üniversitelere gidersen TML veya EML mezunu bulman çok kolay olabilir.

He dersen ben İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dayım orda hiç yok o zaman Egzesiz ve Spor bilimleri fakültesine gidersen Spor lisesi mezunu bulabilirsin ki sporda bir mesleki daldır.
 
Son düzenleme:
İü bankacılık ve sigortacılık mezunuyum lise ve üniversite stajını bankada tamamladım emin ol iş bulmak ve çalışmak kolay fakat bende İstanbul'dan göç ettim güzel bir kariyer planlamam ve takibim vardı uluslarası denetim şirketine girecektim Mali denetçi olarak fakat İstanbul'dan taşındım.

Yüksek lisans ve kariyer odaklı devam edeceksen gideceğin şehirde sağlam konut/kira temeli atman şart bunları göz önünde bulundur.

Erasmus dile bakar bir dil kursuna yazılır sınavdan yüksek puan alırsan gidersin devlet zaten 250 euro yardım yapıyor ki bu yeter yetmez senin gideceğin yere bağlı.

şu anki okuduğun okulu değil gideceğin okulu düşün, şu an Erasmus düşünebilirsin fakat bir hoca çıkar karşına hedeflerin asgari ücret alayım yetere döner gelecekteki okulunu düşün!

"Zor okula gidip zor ortama alışın ki sınavda başarılı olun." saçma bir kuramdır çünkü her çocuğun zekası bir değildir. Çocuk Anadolu'da başarısız olursa OBP'si düşer ve TYT, AYT sınavlarında 500 yapsa bile 450 geçemez.

Bu yüzden meslek lisesinde kalmam ve ortalamami yüksek tutmak daha doğru olabilir yazında konulara calisabilirim doğru olur mu bu?
 
Bu yüzden meslek lisesinde kalmam ve ortalamami yüksek tutmak daha doğru olabilir yazında konulara calisabilirim doğru olur mu bu?
Youtube ve kaynaklar alırsın kendine, bir kursa yazılırsın yine fen lisesi seviyesine kendini çıkarırsın fakat OBP yi düşürme
Gideceğin meslek lisesini iyi seç
Bilişim alanına verilen ek puanlar ile diğer ünilere girmen kolaylaşır.
ÖRN:
Ege ÜNi Yazılım 350 puan fakat sen 340 aldın Anadoluda okursan gidemezsin
fakat meslek lisesi bitirirsen +20 ( bizim zamanımızda bu puandı ) verir ve yazılımda sıralamaya girersin.
 
Bu yüzden meslek lisesinde kalmam ve ortalamami yüksek tutmak daha doğru olabilir yazında konulara calisabilirim doğru olur mu bu?

Polemik yaratmak için bunu söylemiyorum ama arkadaşın mezun olduğu bölümün hangi puan türü ile aldığına ve kaç sıralama ile aldığına bakarsan hangi fikir gerçekten başarılı olmak için daha gerçekçi bir anlarsın, ben şu an ülkenin en iyi enstitülerinden birinde çevre mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Ne kadar çok saçma şeyler konuştuklarını bilsem de bütün kişisel gelişimcilerin dediği bir cümle vardır "çevrendekiler ne ise sen de osun" diye. Tamam mevcut puanların ile gerçekten iyi bir Anadolu lisesine de gidemeyeceksin ama en azından üniversiteden başka tercih yapamayacak insanların olduğu, sadece derslerine odaklanabileceğin bir ortamda bulunacaksın.

Zor okula gidenler OBP düşürüyor olsaydı Galatasaray lisesini kazananlar salak mı da o okula gidiyor? Giderlerdi 30 OBP ile alan Hasan kalyoncu at eğitmenliği meslek lisesine orada 100 OBP ile mezun olurlardı. Ya da giderlerdi açık liseye kaydolur evde hazırlanırlardı 100 OBP ile mezun olup 500 puan yaparlardı. Lakin en başarılı öğrenciler okuluna gidip o kazık gibi sınavlara giren hem o sınavlardan başarılı olup hem de TYT-AYT sınavına hazırlanıp başarılı insanlardan olur.

Ha hedefin 500.000 civarında bir bölüm yazmak ise tabii ki arkadaşın dediği mantıklı çünkü o bölümler içi 3-5 Türkçe sorusu çözsen üstüne OBP puanın eklense zaten kazanırsın. Lakin ortalama bir 100.000-150.000 sıralamalı mühendislik ya da daha iyisini hedefliyorsan rekabet, zorlanmak ve daha kalifiye bir ortam her türlü işine gelir.
 
Polemik yaratmak için bunu söylemiyorum ama arkadaşın mezun olduğu bölümün hangi puan türü ile aldığına ve kaç sıralama ile aldığına bakarsan hangi fikir gerçekten başarılı olmak için daha gerçekçi bir anlarsın, ben şu an ülkenin en iyi enstitülerinden birinde çevre mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Nkadar çok saçma şeyler konuştuklarını bilsem de bütün kişisel gelişimcilerin dediği bir cümle vardır "çevrendekiler ne ise sen de osun" diye. Tamam mevcut puanların ile gerçekten iyi bir Anadolu lisesine de gidemeyeceksin ama en azından üniversiteden başka tercih yapamayacak insanların olduğu, sadece derslerine odaklanabileceğin bir ortamda bulunacaksın.

Zor okula gidenler OBP düşürüyor olsaydı Galatasaray lisesini kazananlar salak mı da o okula gidiyor? Giderlerdi 30 OBP ile alan Hasan kalyoncu at eğitmenliği meslek lisesine orada 100 OBP ile mezun olurlardı. Ya da giderlerdi açık liseye kaydolur evde hazırlanırlardı 100 OBP ile mezun olup 500 puan yaparlardı. Lakin en başarılı öğrenciler okuluna gidip o kazık gibi sınavlara giren hem o sınavlardan başarılı olup hem de TYT-AYT sınavına hazırlanıp başarılı insanlardan olur.

Ha hedefin 500.000 civarında bir bölüm yazmak ise tabii ki arkadaşın dediği mantıklı çünkü o bölümler içi 3-5 Türkçe sorusu çözsen üstüne OBP puanın eklense zaten kazanırsın. Lakin ortalama bir 100.000-150.000 sıralamalı mühendislik ya da daha iyisini hedefliyorsan rekabet, zorlanmak ve daha kalifiye bir ortam er türlü işine gelir.

Arkadaşın dediği kesinlikle doğru "çevrendekiler ne ise sen de osun" o yüzden okulunu iyi seçmeli arkadaşların da kendini geliştiren tipler olmalı.

O yüzden arkadaşımıza kendini bir kursa hiç değilse YouTube kanalları ile geliştirmesini söyledim çünkü mühendislik alanları için gerçekten çok az eğitimi.

Üniversite'de mesleki eğitimine devam edecekse EML, TML devam etmeli
Üniversite'de mesleki eğitimine devam etmiyecekse Anadolu, Fen Devam etmeli

Ama + ve - yönlerini iyi kavramalı, ekmek kavgası içindeyken bulunacağı psikolojiyi iyi tartmalı olurda evi idame ettirme zorunluluğuna düşerse Anadolu veya Fende başarısız olacağını bilmeli hayatın gerçekleri...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı